Gazania 'Kiss Yellow'

Gazania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gazania 'Kiss Yellow' is een vrolijke en kleurrijke plant met felgele bloemen en opvallende donkere vlekken in het midden. De bloemen bloeien van de lente tot aan de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Gazania 'Kiss Yellow' is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen en containers. Het is een makkelijke plant om te verzorgen en kan droogte goed verdragen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Gazania 'Kiss Yellow' is groenblijvend. De plant behoudt het hele jaar door zijn groene bladeren. Het is een ideale tuinplant die kleur en structuur toevoegt aan de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  Ja, Gazania 'Kiss Yellow' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die goed tegen droge en zonnige omstandigheden kan. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende.

  Gazania 'Kiss Yellow' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig in de tuin om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten, zodat ze genoeg ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei.

  De plant groeit het beste in de volle zon en zal minder goed gedijen in de schaduw. Het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant mogelijk minder bloemen produceren.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt, om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren en water te geven wanneer dat nodig is.

  Ja, de plant Gazania 'Kiss Yellow' lokt vlinders en bijen vanwege de heldere bloemen en nectar die ze produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin en draagt bij aan de biodiversiteit. Het is dus zeker een goede keuze als je vlinders en bijen wilt aantrekken.

  Ja, deze plant trekt bijen en vlinders aan met zijn heldere gele bloemen, waardoor het een bijdrage levert aan de biodiversiteit in de tuin. Het helpt bij het bestuiven van andere planten en zorgt voor een gezonde en gevarieerde omgeving. Het is daarom een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  De Gazania 'Kiss Yellow' bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, de Gazania 'Kiss Yellow' kan goed tegen de volle zon. Deze plant is goed bestand tegen zonnige en warme locaties in de tuin. Zorg wel voor voldoende water bij hoge temperaturen.

  Nee, Gazania 'Kiss Yellow' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Gazania 'Kiss Yellow' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een plant die voornamelijk wordt gekweekt voor zijn felgekleurde bloemen en niet voor het dempen van geluid. Het is dus niet geschikt om geluid te absorberen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  De Gazania 'Kiss Yellow' moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt, om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur in de ochtend water om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond, zodat overtollig water goed afgevoerd kan worden. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of aan te vullen met nieuwe potgrond om de plant goed te laten groeien.

  De Gazania 'Kiss Yellow' heeft behoefte aan goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem moet niet te nat zijn om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond te verbeteren met compost voor optimale groei.

  De Gazania 'Kiss Yellow' staat graag op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Deze plant gedijt goed in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Je kunt de plant bedekken met een dikke laag organisch materiaal, zoals bladeren of stro. Zorg ervoor dat de plant tijdens de koude maanden niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en veel zonlicht. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren en snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting in het groeiseizoen. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de planten niet tijdens de rustperiode in de winter.

  Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te voorzien van een laag mulch om de grond vochtig en onkruidvrij te houden. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld boomschors, cacaodoppen of stro. Het helpt ook bij de bescherming van de wortels tegen vorst in de winter.

  Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor de Gazania 'Kiss Yellow'. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kun je neemolie gebruiken, dit is een natuurlijk middel. Tevens kun je ook roofmijten inzetten tegen ongedierte zoals spint en bladluis. Zorg voor een gezonde bodem en de juiste verzorging van de plant om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Gazania 'Kiss Yellow' is een vrolijke en kleurrijke plant met felgele bloemen en opvallende donkere vlekken in het midden. De bloemen bloeien van de lente tot aan de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Gazania 'Kiss Yellow' is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen en containers. Het is een makkelijke plant om te verzorgen en kan droogte goed verdragen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.