Pelargonium (Zonale Grp) 'Glacis'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Glacis' is een Zonale Geranium met opvallende bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en staan in grote trossen boven het groene blad. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode van de lente tot de herfst. 'Glacis' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze Pelargonium is een populaire keuze voor bloembedden, borders en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Pelargonium (Zonale Grp) 'Glacis' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren tijdens de wintermaanden. Het is een tuinplant die vooral in de zomermaanden bloeit met kleurrijke bloemen. Het is aan te raden om de plant in de wintermaanden binnen te zetten of te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen door bijvoorbeeld in te pakken met vliesdoek. Het is een tuinplant die redelijk goed bestand is tegen kou.

  Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben weinig speciale zorg nodig. Ze gedijen goed in volle zon en hebben regelmatig water nodig. Het snoeien van verwelkte bloemen en het regelmatig bemesten van de plant zal helpen om de bloei te stimuleren.

  Pelargonium 'Glacis' heeft gemiddeld 30 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg voor voldoende ruimte om de plant goed te laten groeien en ontwikkelen. Houd de omgeving van de plant vrij van onkruid en andere invasieve planten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Een plek met minimaal 6 uur zonlicht per dag wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  Deze plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de omgeving. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Het trekt deze nuttige bestuivers aan en kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is een mooie en functionele toevoeging aan elke tuin.

  Pelargoniums zijn voornamelijk gekweekt voor decoratieve doeleinden en bieden beperkte voordelen voor biodiversiteit. Het zijn geen inheemse planten en trekken weinig bestuivers aan. Voor een grotere biodiversiteit is het aan te raden om inheemse plantensoorten te gebruiken in de tuin.

  De plant bloeit van mei tot en met september en de bloei kan wel tot 12 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer de zon fel schijnt. Het blad kan verbranden als de plant te lang in direct zonlicht staat.

  Nee, Pelargoniums zijn niet eetbaar. Het consumeren van delen van deze planten kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om enkel planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  "Tuinplanten hebben over het algemeen geen significant geluidsdempend effect. De bladeren en bloemen absorberen geen geluidsgolven op een effectieve manier. Voor geluidsdemping kunt u beter kiezen voor specifieke geluidsisolerende materialen of planten."

 • Knip regelmatig uitgebloeide bloemen en verwelkte bladeren weg om de bloei te bevorderen. Snoei lange en dunne scheuten in het voorjaar om de plant compact en vol te houden. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in water staan. Geef minder water tijdens de wintermaanden wanneer de plant in rust is.

  Potgrond voor tuinplanten is voldoende voor deze specifieke plant. Het is belangrijk dat de potgrond goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen voor een optimale groei. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Daarnaast gedijt de plant het beste in een zonnige omgeving.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Glacis' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar bescherm hem tegen felle middagzon. Deze tuinplant kan ook goed groeien op een balkon of terras.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Bedek de plant met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant moet regelmatig worden bewaterd maar laat de grond niet te drassig worden. Geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze vereisen regelmatig bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond en sterk te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoog gehalte aan stikstof, fosfor en kalium. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels en slechte groei.

  Mulch is een laag organisch materiaal die wordt aangebracht aan de oppervlakte van de grond rondom planten. Het helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruidgroei en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Het is belangrijk om de mulch regelmatig bij te vullen om de planten gezond te houden.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Glacis' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld compost of tuinturf. Een juiste zuurgraad bevordert een gezonde groei en bloei van de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op bladluizen, spintmijten en witte vlieg. Deze kunnen worden bestreden met natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten, of met een speciale insecticide. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vocht om schimmel te voorkomen.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'Glacis' is een Zonale Geranium met opvallende bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en staan in grote trossen boven het groene blad. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode van de lente tot de herfst. 'Glacis' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze Pelargonium is een populaire keuze voor bloembedden, borders en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.