Anthurium (Andreanum Grp) 5 kleuren

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) is een prachtige plant met opvallende bloemen in verschillende kleuren. De plant kan bloeien in de kleuren rood, roze, wit, paars en geel. De bladeren zijn glanzend en hartvormig, wat een mooie aanvulling vormt op de kleurrijke bloemen. Anthuriums zijn perfecte kamerplanten en voegen een vleugje kleur toe aan elke ruimte. Deze planten bloeien het hele jaar door en zorgen voor een vrolijke en levendige uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt en af en toe wat mest. Het is een sterke plant die lang kan bloeien.

  Ja, Anthurium planten hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een standplaats met veel indirect licht is ideaal voor deze kamerplanten.

  De Anthurium plant heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te drassig. In de winter kan het nodig zijn om iets minder water te geven.

  Anthuriums houden niet van direct zonlicht, omdat dit hun bladeren kan verbranden. Ze geven de voorkeur aan helder, indirect licht. Plaats ze daarom op een plek met voldoende helderheid, maar vermijd directe zonnestralen.

  Ja, Anthurium houdt van warmte en prefereert een omgevingstemperatuur tussen 20 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en niet bloot te stellen aan temperatuurschommelingen. Zet de plant niet in direct zonlicht, maar wel op een lichte standplaats.

  De Anthurium bloeit meestal van maart tot oktober en bloeit gedurende enkele weken tot maanden. Tijdens de bloeiperiode verschijnen er kleurrijke bloemen op de plant.

  Ja, de Anthurium plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en draagt bij aan een gezonde luchtkwaliteit in huis. Het is een uitstekende keuze voor binnenshuis om de lucht te zuiveren en te verbeteren. Het helpt bij het filteren van schadelijke stoffen en het verhogen van de luchtvochtigheid.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 5 kleuren houdt van een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een geschikte locatie te plaatsen om zijn gezondheid en groei te bevorderen. De plant kan het beste gedijen in een ruimte met een gematigde temperatuur.

 • Het snoeien van de Anthurium wordt meestal gedaan om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Gebruik bij het snoeien altijd scherpe en schone snoeischaar om verdere schade te voorkomen. Zorg ervoor dat er altijd minstens twee bladeren aan de plant blijven zitten na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de potgrond continue nat is. Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De Anthurium heeft speciale potgrond nodig die goed draineert en vocht vasthoudt. Het is belangrijk om geen normale tuinaarde te gebruiken, omdat dit de wortels kan beschadigen. Kies daarom voor een kwalitatieve potgrond die geschikt is voor kamerplanten.

  Voor een Anthurium (Andreanum Grp) is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende en lichtzure potgrond. De bodem moet vochthoudend zijn maar tegelijkertijd ook goed kunnen draineren om wortelrot te voorkomen. Het is aanbevolen om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig bij te mesten met speciale kamerplantenmest.

  De Anthurium vereist een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding voor een gezonde groei en bloei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste de bladeren afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Als er viezigheid op de bladeren zit, kun je deze voorzichtig afwrijven met een vochtige doek.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 5 kleuren heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, maar zorg wel voor voldoende licht om de bloei te stimuleren. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht. Houd de plant weg van verwarmingsbronnen zoals radiatoren.

  Een Anthurium plant gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid; idealiter tussen de 60-80%. Dit kan worden bereikt door regelmatig besproeien of door een luchtbevochtiger te gebruiken in de ruimte waar de plant staat. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine randen aan de bladeren.

  De Anthurium plant gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad, met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het is aan te raden om indien nodig de pH-waarde van de bodem aan te passen door bijvoorbeeld speciale potgrond te gebruiken.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Een algemene kamerplantenvoeding met een hoger gehalte aan stikstof kan voldoen. Gebruik de bemesting volgens de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) is een prachtige plant met opvallende bloemen in verschillende kleuren. De plant kan bloeien in de kleuren rood, roze, wit, paars en geel. De bladeren zijn glanzend en hartvormig, wat een mooie aanvulling vormt op de kleurrijke bloemen. Anthuriums zijn perfecte kamerplanten en voegen een vleugje kleur toe aan elke ruimte. Deze planten bloeien het hele jaar door en zorgen voor een vrolijke en levendige uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.