Tradescantia 'Red Hill'

Tradescantia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tradescantia 'Red Hill' is een prachtige en populaire kamerplant met opvallende rode en groene bladeren. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en kan hangend worden geplaatst in een mandje of opgehangen aan een plantenhanger. De 'Red Hill' gedijt goed op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is een vrij makkelijk te verzorgen plant die af en toe wat water en voeding nodig heeft om te gedijen. De Tradescantia 'Red Hill' is een echte blikvanger in elk interieur en brengt een vleugje kleur en leven in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Tradescantia 'Red Hill' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel water nodig en gedijt goed bij normale kamertemperaturen en lichtomstandigheden. Regelmatig snoeien bevordert een gezonde groei.

  Ja, de Tradescantia 'Red Hill' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek waar hij veel indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Tradescantia 'Red Hill' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Het is aan te raden om de grond tussen gietbeurten door op droogte te controleren.

  Deze plant houdt niet van direct fel zonlicht, maar verdraagt wel lichte tot matige zon. Het is beter om hem op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Tradescantia 'Red Hill' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om optimale groei te garanderen. Het regelmatig controleren van de temperatuur in de ruimte waar de plant staat, is aan te raden.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, de plant Tradescantia 'Red Hill' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit te verbeteren in binnenruimtes. De plant is effectief in het verwijderen van schadelijke stoffen en kan bijdragen aan een schonere en gezondere leefomgeving. Het regelmatig onderhouden en verzorgen van de plant zal de luchtzuiverende werking optimaliseren.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Het gedijt het beste bij een constante temperatuur en lichte luchtvochtigheid.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig oude en dode bladeren weg te knippen. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Het snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de zomer.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Zorg ervoor dat de plant in goed doorlatende grond staat en vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en voorkom dat de plant te nat staat.

  De Tradescantia 'Red Hill' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Kamerplanten potgrond is geschikt voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig in natte grond staan. Gebruik een algemene potgrond voor kamerplanten voor het beste resultaat.

  De plant houdt van een lichte standplaats en kan ook indirect zonlicht verdragen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Om stof en vuil van de bladeren te verwijderen, kun je ze afnemen met een vochtige doek of spons. Bij hardnekkiger vuil kun je de bladeren voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken om de plant gezond te houden.

  De Tradescantia 'Red Hill' heeft veel helder indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn en is optimaal rond de 60-70%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral in de wintermaanden wanneer de verwarming aanstaat. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen door de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Voor kamerplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen elke twee weken vloeibare mest te geven. Gebruik hiervoor een evenwichtige meststof voor groene planten. In de herfst en winter kan de bemesting verminderd worden naar eens in de vier tot zes weken.

 • Omschrijving

  De Tradescantia 'Red Hill' is een prachtige en populaire kamerplant met opvallende rode en groene bladeren. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en kan hangend worden geplaatst in een mandje of opgehangen aan een plantenhanger. De 'Red Hill' gedijt goed op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is een vrij makkelijk te verzorgen plant die af en toe wat water en voeding nodig heeft om te gedijen. De Tradescantia 'Red Hill' is een echte blikvanger in elk interieur en brengt een vleugje kleur en leven in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.