Tradescantia zebrina 'Little Hill'

Tradescantia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tradescantia zebrina 'Little Hill' is een kamerplant met opvallende groen-paarse bladeren die een zebra-achtig patroon hebben. De plant groeit compact en laag bij de grond, waardoor het een ideale hangplant is voor in een bloempot of planthanger. De bladeren van de Tradescantia zebrina 'Little Hill' zijn zacht van textuur en hebben een langwerpige vorm met een puntig uiteinde. Deze plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven, maar pas op dat de grond niet te drassig wordt. Tradescantia zebrina 'Little Hill' is een prachtige en decoratieve toevoeging aan elk interieur dat een vleugje kleur en exotisch tintje brengt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke plant die goed gedijt in normale kamertemperatuur en regelmatig water nodig heeft. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten en de dode bladeren te verwijderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met veel indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Water geven dient regelmatig te gebeuren, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet helemaal uitdroogt tussen de gietbeurten. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voor de beste resultaten.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is daarom aan te raden de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Zorg ook voor voldoende licht en water om de plant gezond te houden.

  Tradescantia zebrina 'Little Hill' bloeit meestal in de maanden april tot en met juni. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld duurt de bloei ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Planten zetten kooldioxide om in zuurstof en absorberen schadelijke stoffen uit de lucht. Het regelmatig ventileren van de ruimte blijft echter ook belangrijk.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om hem op een warme en goed verlichte plek te plaatsen waar hij genoeg zonlicht kan ontvangen. Veranderingen in temperatuur kunnen invloed hebben op zijn groei en gezondheid.

 • Het is belangrijk om regelmatig de lange en overhangende stengels te snoeien om de plant compact te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Tradescantia zebrina 'Little Hill' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond nooit helemaal doorweekt is. Laat de bovenste laag van de grond goed opdrogen tussen gietbeurten in. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De Tradescantia zebrina 'Little Hill' gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Ook is het aan te raden om de plant af en toe te voorzien van plantenvoeding voor een gezonde groei.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur lichtvochtig worden gehouden. Een mengsel van potgrond en perliet of vermiculiet is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft wekelijks water nodig en moet regelmatig besproeid worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verpot de plant eens in de 2-3 jaar in verse potgrond.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant af te vegen met een vochtige doek. Daarnaast kunnen dode bladeren en bloemen voorzichtig verwijderd worden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, gebruik liever lauw water.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig en kan enige tijd in de volle zon verdragen. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de schaduw staat, want dit kan de groei belemmeren. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste resultaten.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Houd de omgevingstemperatuur stabiel voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant prefereert een luchtvochtigheid van gemiddeld tot hoog niveau. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien. Een luchtbevochtiger kan ook helpen als de lucht te droog is.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals Tradescantia zebrina 'Little Hill' moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig om de gezondheid van de plant te behouden. Foutieve pH-waarden kunnen leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen.

  Kamerplanten zoals Tradescantia zebrina 'Little Hill' hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof die specifiek is ontworpen voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant ongeveer eens in de twee weken tijdens de lente en zomer, en verminder de frequentie tijdens de herfst en winter.

 • Omschrijving

  Tradescantia zebrina 'Little Hill' is een kamerplant met opvallende groen-paarse bladeren die een zebra-achtig patroon hebben. De plant groeit compact en laag bij de grond, waardoor het een ideale hangplant is voor in een bloempot of planthanger. De bladeren van de Tradescantia zebrina 'Little Hill' zijn zacht van textuur en hebben een langwerpige vorm met een puntig uiteinde. Deze plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven, maar pas op dat de grond niet te drassig wordt. Tradescantia zebrina 'Little Hill' is een prachtige en decoratieve toevoeging aan elk interieur dat een vleugje kleur en exotisch tintje brengt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.