Tradescantia 'Yellow Hill'

Tradescantia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tradescantia 'Yellow Hill' is een kamerplant met langwerpige groene bladeren en opvallende gele strepen. De plant behoort tot de Tradescantia familie en kan zowel hangend als staand worden gekweekt. De 'Yellow Hill' variant heeft een heldergele kleur die zorgt voor een vrolijke uitstraling in elk interieur. De plant gedijt goed op een lichte standplaats en regelmatig water geven is belangrijk voor een gezonde groei. Tradescantia 'Yellow Hill' is een mooie en makkelijk te onderhouden plant die een vrolijke toevoeging kan zijn aan je huis of kantoorruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed binnenshuis. Het is een sterke plant die weinig verzorging vereist.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen en te groeien. Plaats de plant daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden. Let op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar de zon niet direct op schijnt.

  Ja, Tradescantia 'Yellow Hill' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden, aangezien dit de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het voldoende licht en warmte krijgt.

  Tradescantia 'Yellow Hill' bloeit van april tot en met augustus en bloeit ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de plant Tradescantia 'Yellow Hill' is luchtzuiverend. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof vrij te geven. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant die helpt de lucht in huis schoon te houden.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en houdt de plant gezond en gelukkig. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden of boven de 25 graden.

 • Je kunt de plant snoeien om een compactere groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei indien nodig in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Laat de grond niet uitdrogen maar zorg ervoor dat de wortels niet te lang in natte grond staan. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkarm water.

  Tradescantia 'Yellow Hill' groeit het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  "Tradescantia 'Yellow Hill' gedijt het beste in goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet drassig. Een lichtzure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor een gezonde groei."

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte tot halfschaduwrijke plek, vermijd direct zonlicht. Af en toe wat plantenvoeding geven tijdens het groeiseizoen bevordert de groei.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren schoon te houden. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen om de bladeren niet te beschadigen. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond te houden en de lucht te zuiveren.

  De plant heeft veel licht nodig en moet op een plek staan waar de zon regelmatig schijnt. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Plaats de plant niet te dicht bij een raam waar de zon fel op schijnt om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 13 graden Celsius, omdat dit de groei kan belemmeren. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen.

  Kamerplanten hebben baat bij een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%, dus zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt. Het regelmatig besproeien van de bladeren met water kan helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen. Het gebruik van een luchtbevochtiger kan ook nuttig zijn voor het creëren van een optimale groeiomgeving.

  Deze plant gedijt het beste in lichtzure tot neutrale grond met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffenblokkade en een slechte groei. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte om de groei en bloei te stimuleren. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Tradescantia 'Yellow Hill' is een kamerplant met langwerpige groene bladeren en opvallende gele strepen. De plant behoort tot de Tradescantia familie en kan zowel hangend als staand worden gekweekt. De 'Yellow Hill' variant heeft een heldergele kleur die zorgt voor een vrolijke uitstraling in elk interieur. De plant gedijt goed op een lichte standplaats en regelmatig water geven is belangrijk voor een gezonde groei. Tradescantia 'Yellow Hill' is een mooie en makkelijk te onderhouden plant die een vrolijke toevoeging kan zijn aan je huis of kantoorruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.