Tradescantia 'Green Hill'

Tradescantia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tradescantia 'Green Hill' is een groenblijvende plant met langwerpige en sappige bladeren die een heldergroene kleur hebben. De plant groeit compact en vormt dichte kussens van bladeren. De 'Green Hill' is een makkelijk te verzorgen plant die zowel binnen als buiten goed gedijt. Hij heeft weinig water nodig en kan zowel in de zon als in de schaduw worden geplaatst. De plant kan worden gebruikt als bodembedekker in de tuin of als hangplant in een bloempot.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is erg makkelijk in onderhoud. Hij heeft maar weinig water nodig en doet het goed in zowel fel licht als wat meer schaduw. Verwijder af en toe dode bladeren en de plant zal gezond blijven groeien.

  Ja, de Tradescantia 'Green Hill' heeft veel licht nodig en kan het beste op een plek staan waar het veel indirect zonlicht ontvangt. Dit zal ervoor zorgen dat de plant goed kan groeien en gezond blijft. Het is dus belangrijk om de plant regelmatig bij het raam te plaatsen.

  Tradescantia 'Green Hill' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar laat de wortels niet in het water staan. In de winter kan de plant minder frequent water nodig hebben.

  De plant houdt niet van felle zon en geeft de voorkeur aan indirect licht. Het wordt aanbevolen om de plant op een plek te zetten waar het diffuus zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten waar hij voldoende licht krijgt. Een te koude omgeving kan schade aan de plant veroorzaken.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die schadelijke stoffen uit de lucht kunnen verwijderen. De plant zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg er ook voor dat de plant op een lichte plek staat met indirect zonlicht.

 • Tradescantia plants kunnen regelmatig worden gesnoeid om de groei te stimuleren en de plant gezond te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en snoei indien nodig lange takken af om de plant compact te houden. Het snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de zomer.

  De Tradescantia 'Green Hill' moet regelmatig water krijgen, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Houd de grond licht vochtig door eens per week water te geven en laat de bovenste laag tussen gietbeurten drogen. Gebruik bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur en vermijd dat water op de bladeren terechtkomt om rot te voorkomen.

  Tradescantia 'Green Hill' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig organische meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef de plant af en toe wat voeding en plaats hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Snoei dode of uitgebloeide bladeren regelmatig om de groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof gemakkelijk afnemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de bladeren niet te nat worden om schimmel te voorkomen. Een lichte besproeiing met water kan helpen om de bladeren fris te houden.

  De plant heeft veel licht nodig en kan het best op een plek gezet worden met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken. Een plek dicht bij een raam is ideaal voor deze plant.

  Tradescantia 'Green Hill' gedijt het best bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en koude luchtstromen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor de plant. Zorg voor voldoende vochtigheid met behulp van een luchtbevochtiger of door regelmatig te sproeien. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladpunten en bruine bladeren.

  De Tradescantia 'Green Hill' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen.

  Kamerplanten zoals Tradescantia 'Green Hill' hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik bij voorkeur een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus bemest matig en regelmatig.

 • Omschrijving

  De Tradescantia 'Green Hill' is een groenblijvende plant met langwerpige en sappige bladeren die een heldergroene kleur hebben. De plant groeit compact en vormt dichte kussens van bladeren. De 'Green Hill' is een makkelijk te verzorgen plant die zowel binnen als buiten goed gedijt. Hij heeft weinig water nodig en kan zowel in de zon als in de schaduw worden geplaatst. De plant kan worden gebruikt als bodembedekker in de tuin of als hangplant in een bloempot.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.