Ficus 'Velvet'

Ficus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ficus 'Velvet' er en smuk stueplante med fløjlsagtige blade i en dyb grøn farve og blødt tekstur. Denne plante har en kompakt vækstform og er ideel til hjemmet eller kontoret. Ficus 'Velvet' kræver lidt pleje og trives godt på en lys placering uden direkte sollys. At give regelmæssigt vand og lejlighedsvis tørre bladene af er tilstrækkeligt for at holde denne plante sund. Med sit unikke udseende er Ficus 'Velvet' en ægte blikfang i enhver indretning.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er generelt nemme at vedligeholde og kræver lidt vand. Det er vigtigt at placere planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Omplant planten om nødvendigt og giv den lejlighedsvis lidt plantenæring.

  Ficus "Velvet" har brug for masser af lys for at vokse godt og forblive sund. Placér planten derfor helst et lyst sted med indirekte sollys. Husk, at for meget direkte sollys kan føre til forbrænding af bladene.

  Ficus 'Velvet' har brug for regelmæssig men beskeden vanding. Generelt er det tilstrækkeligt at vande en gang om ugen, men dette kan variere afhængigt af lysforhold og omgivelsestemperatur. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne.

  Ficus 'Velvet' foretrækker ikke direkte sollys, men trives godt i lyst indirekte lys. For meget sol kan føre til forbrænding af bladene. Placér derfor planten et sted med filtreret sollys eller i nærheden af et vindue mod øst eller vest.

  Ja, Ficus 'Velvet' elsker varme og trives bedst ved stuetemperatur. En konstant temperatur mellem 18-25 grader Celsius er ideel for denne indendørs plante. De tåler ikke godt kulde eller temperatursvingninger.

  Ficus 'Velvet' blomstrer normalt i månederne maj og juni. Blomstringsperioden varer typisk et par uger.

  Ja, Ficus 'Velvet' er luftrensende. Denne plante filtrerer skadelige stoffer fra luften og sikrer en sundere indendørs luft. Det er et godt valg til hjemmet eller kontoret.

  Ja, planten trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Ved denne temperatur vil planten trives bedst og forblive sund og glad. Sørg derfor for, at omgivelsestemperaturen ikke er for lav eller for høj.

 • For at holde planten sund er det en god idé regelmæssigt at beskære døde, beskadigede eller udstikkende grene. Beskær om foråret eller sommeren for at fremme ny vækst. Brug en skarp og ren beskæresaks for at undgå infektioner.

  Ficus 'Velvet' har brug for regelmæssig vanding, men tjek først om jorden føles tør, inden du giver mere vand. Det er bedre at give planten for lidt vand end for meget for at undgå rodrot. Sprøjt regelmæssigt bladene med vand for at øge luftfugtigheden.

  Den ideelle pottemuld til denne plante er en blanding af pottemuld til stueplanter og lidt groft sand for at sikre god dræning. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Udskift pottemulden hvert par år for optimal vækst af planten.

  Ficus 'Velvet' trives bedst i en veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at jorden er let fugtig, men ikke for våd. Brug gerne en potte med drænhuller for at undgå rodrot.

  Planten har brug for en lys placering, undgå direkte sollys. Hold jorden let fugtig, men lad ikke rødderne stå i vand. Gød planten en gang hver par uger i vækstsæsonen.

  Du kan lejlighedsvis forsigtigt støve bladene på denne plante af med en fugtig klud. Undgå direkte sollys under rengøring for at undgå blade forbrændinger. Hvis nødvendigt kan du også forsigtigt skylle bladene under lunkent vand.

  Ficus 'Velvet' har brug for klart indirekte lys. Placér ikke planten i direkte sollys, da dette kan forårsage forbrænding af bladene. Sørg for en lys placering, f.eks. foran et vindue mod øst eller vest.

  Den optimale temperatur for Ficus 'Velvet' er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for store temperatursvingninger. Placer planten et sted, hvor det ikke er for koldt eller for varmt.

  En god luftfugtighed for indendørs planter som Ficus 'Velvet' ligger ideelt mellem 50% og 60%. For at øge luftfugtigheden kan regelmæssig sprøjtning eller brug af en luftfugter hjælpe. For tør luft kan føre til brune bladkanter og blade, der falder af.

  Jordens surhedsgrad, hvor stueplanter vokser, er generelt let sur til neutral. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens pH-værdi og justere den om nødvendigt. En pH-værdi mellem 6 og 7 betragtes generelt som ideel for sund vækst af stueplanter.

  Indendørs planter har regelmæssig befrugtning for at forblive sunde. Brug en speciel indendørs plantegødning og følg anvisningerne på emballagen. Befrugt kun i vækstsæsonen, normalt om foråret og sommeren.

 • Beskrivelse

  Ficus 'Velvet' er en smuk stueplante med fløjlsagtige blade i en dyb grøn farve og blødt tekstur. Denne plante har en kompakt vækstform og er ideel til hjemmet eller kontoret. Ficus 'Velvet' kræver lidt pleje og trives godt på en lys placering uden direkte sollys. At give regelmæssigt vand og lejlighedsvis tørre bladene af er tilstrækkeligt for at holde denne plante sund. Med sit unikke udseende er Ficus 'Velvet' en ægte blikfang i enhver indretning.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.