Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Tango Light Salmon

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium Pelfi Tango Light Salmon is een prachtige en kleurrijke zonale geranium met licht zalmroze bloemen. De plant heeft opvallende groene bladeren met een donkere zone erin, wat kenmerkend is voor de Zonale Groep. Het is een compacte plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water en voeding nodig heeft. Deze geranium kan zowel in tuinen als in potten of hanging baskets worden geplant en zal de hele zomer bloeien met zijn opvallende bloemen. De Pelargonium Pelfi Tango Light Salmon is een populaire keuze vanwege zijn frisse uitstraling en langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargoniums behoren tot de groep van de perkplanten en zijn over het algemeen niet groenblijvend. In de meeste gevallen zullen ze hun bladeren verliezen in de herfst en winter. Het is daarom aan te raden om ze in het voorjaar opnieuw te planten.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens de winter. Het wordt aanbevolen om de plant binnen te houden of te beschermen tegen vorst. Het is een tuinplant die tijdens de winter speciale zorg nodig heeft.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Tango Light Salmon is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze tuinplant is geschikt voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Houd rekening met de groeihoogte en -breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon en hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. In de schaduw kan de groei vertragen en de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om Pelargoniums in een zonnige locatie te planten voor optimale groei en bloei.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Tango Light Salmon heeft regelmatig water nodig. Het is aan te raden om de plant 1 tot 2 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleur en geur van de bloemen. Het zal een mooie toevoeging zijn aan je tuin als je deze insecten wilt aantrekken. Boswellia sacra is een ideale optie, aangezien het bekend staat om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen.

  Ja, als tuinplant kan je bijdragen aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in je tuin te hebben om de diversiteit aan insecten en dieren te bevorderen. Zorg daarom voor een gevarieerd assortiment aan bloemen en planten in je tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met augustus en de bloeiperiode duurt meestal ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Pelargoniums kunnen goed tegen de volle zon en hebben minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig. Ze gedijen het beste in een zonnige en warme omgeving. Zorg dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen voedselbron. Eet geen delen van deze plant.

  Ja, veel tuinplanten hebben bladeren en stengels die geluid kunnen absorberen en daardoor een dempend effect kunnen hebben op omgevingsgeluid. Dit kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het balkon.

 • Om de plant gezond te houden, kun je regelmatig dode bloemen en bladeren verwijderen. Knip de plant na de bloei terug om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Snoei in het voorjaar ook eventueel lange scheuten om de plant compact te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant en houd de grond vochtig, maar niet drassig. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen uit de pot of plantenbak om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, vooral tijdens warme periodes.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Bij het verpotten kan het handig zijn om wat extra voedingsstoffen aan de potgrond toe te voegen.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem goed vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Voeg zo nodig compost of meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Zet de plant op een zonnige plek in de tuin, liefst in de volle zon. Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond en kan ook op een beschutte plek staan. Zorg ervoor dat de plant voldoende frisse lucht en ruimte heeft om te groeien.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door hem binnen te zetten of af te dekken met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te controleren op eventuele schade door kou en deze indien nodig te behandelen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en moet op een zonnige plaats staan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Bemest de plant om de paar weken voor optimale groei en bloei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Het gebruik van mulch rondom de plant helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Daarnaast beschermt het de wortels tegen temperatuurschommelingen. Voorbeelden van geschikte mulchmaterialen zijn boomschors, cacaodoppen of houtsnippers.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem te controleren voordat je tuinplanten plant, om ervoor te zorgen dat ze gezond kunnen groeien. Het bijhouden van een geschikte pH zal de opname van voedingsstoffen bevorderen en de algemene gezondheid van de planten verbeteren.

  Gebruik neemolie, zeepwater of insecticiden om bladluizen, spintmijten en witte vlieg te bestrijden op deze plant. Controleer regelmatig de bladeren en stelen op tekenen van ongedierte en verwijder ze indien nodig. Het bevorderen van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook helpen bij de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Pelargonium Pelfi Tango Light Salmon is een prachtige en kleurrijke zonale geranium met licht zalmroze bloemen. De plant heeft opvallende groene bladeren met een donkere zone erin, wat kenmerkend is voor de Zonale Groep. Het is een compacte plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water en voeding nodig heeft. Deze geranium kan zowel in tuinen als in potten of hanging baskets worden geplant en zal de hele zomer bloeien met zijn opvallende bloemen. De Pelargonium Pelfi Tango Light Salmon is een populaire keuze vanwege zijn frisse uitstraling en langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.