Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo Light Pink

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo Light Pink is een prachtige bloeiende plant met lichtroze bloemen. De bladeren hebben een opvallende zonale tekening, vandaar de naam "Zonale". Deze plant bloeit rijkelijk en zorgt voor een vrolijke sfeer in huis of in de tuin. De Pelfi Bravo Light Pink heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te verzorgen. Het is een populaire keuze vanwege zijn mooie bloemen en decoratieve bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo Light Pink is een groenblijvende plant. Deze plant behoort tot de categorie van tuinplanten die hun bladeren het hele jaar door behouden.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven bij lage temperaturen. Het wordt aanbevolen om hem binnen te laten overwinteren of als jaarlijkse in een pot te houden. Het is gevoelig voor vorstschade.

  Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben weinig eisen. Zolang de plant genoeg zonlicht krijgt en regelmatig water en voeding krijgt, zal hij goed gedijen. Snoeien van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het aan te raden om ongeveer 20-30 centimeter ruimte tussen elke plant te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Het is belangrijk om de aanbevolen afstand tussen de planten te respecteren voor optimale groeiomstandigheden.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo Light Pink groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is aan te raden om de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag te geven. In de schaduw zal de plant minder bloeien en kan de groei belemmerd worden.

  De Pelargonium Pelfi Bravo Light Pink heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door goed te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur water aan de onderkant om schimmelvorming te voorkomen.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo Light Pink trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit zorgt voor bestuiving en helpt de biodiversiteit in de tuin te bevorderen. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan elke tuin.

  Tuinplanten zoals deze kunnen een mooie toevoeging zijn aan de biodiversiteit in jouw tuin, vanwege de diverse insecten en vogels die erop af kunnen komen. Het is belangrijk om ook andere bloemen en planten te combineren om een gevarieerde habitat te creëren voor verschillende soorten dieren. Let op het gebruik van pesticiden en zorg voor een gezonde bodem om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan duren van 6 tot 8 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt in warme periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo Light Pink is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant te consumeren, aangezien het giftig kan zijn voor mensen en dieren. Het is het beste om deze plant puur decoratief te gebruiken in de tuin.

  Ja, sommige planten hebben bladeren en bloemen die geluid kunnen absorberen en daardoor een geluidsdempend effect hebben. Over het algemeen zullen planten echter niet significant geluid dempen.

 • Deze tuinplant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar en de zomer voor een optimale bloei.

  Deze plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens warme periodes. Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de wortels te langdurig nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Pelargonium heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en niet te vochtig is. Het regelmatig verversen van de potgrond kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en rijk zijn aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen voor optimale groei van de plant.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo Light Pink gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met minimaal 6 uur zonlicht per dag.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Zorg voor een mulchlaag rond de plant om de wortels te beschermen. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten.

  Deze plant houdt van een zonnige plek en regelmatig water geven. Het is belangrijk om regelmatig de dode bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Een keer per maand voeding geven zal de plant gezond en bloeiend houden.

  Tuinplanten hebben regelmatige voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Pas op dat je niet te veel meststof geeft, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Het is aanbevolen om de bodem rondom de plant te bedekken met mulch. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht, voorkomt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen temperatuurveranderingen. Het regelmatig aanbrengen van mulch kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten moet tussen de 6 en 7 liggen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de pH-waarde van de bodem op het juiste niveau blijft om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem is aan te raden.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Pelargonium Pelfi Bravo Light Pink, is het belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op insecten. Het is aan te raden om bij een plaag direct actie te ondernemen door bijvoorbeeld zeepwater of natuurlijke insecticiden te gebruiken. Het is ook goed om de plant regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende water om de weerstand tegen ongedierte te verhogen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Bravo Light Pink is een prachtige bloeiende plant met lichtroze bloemen. De bladeren hebben een opvallende zonale tekening, vandaar de naam "Zonale". Deze plant bloeit rijkelijk en zorgt voor een vrolijke sfeer in huis of in de tuin. De Pelfi Bravo Light Pink heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te verzorgen. Het is een populaire keuze vanwege zijn mooie bloemen en decoratieve bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.