Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Charmant 98

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Charmant 98 is een charmante en levendige tuinplant met een compacte groeiwijze. Deze plant produceert prachtige bloemen in heldere tinten roze en paars, waardoor het een populair exemplaar is voor op het terras of in de tuin. Pelfi Charmant 98 gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te bloeien. Het blad van deze plant is groen en vormt een mooi contrast met de kleurrijke bloemen. Deze Pelargonium heeft een sterke en gezonde uitstraling en is eenvoudig te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargoniums zijn geen groenblijvende planten en verliezen hun bladeren in de winter. Het is een populaire plant voor in de tuin of op het balkon vanwege de vrolijk gekleurde bloemen. Het is aan te raden om ze vorstvrij te overwinteren.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Charmant 98 is niet winterhard en kan niet goed tegen vorst. Het is daarom aan te raden om deze plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen de kou.

  Ja, deze plant vereist weinig onderhoud en is zeer gemakkelijk te verzorgen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant te bemesten tijdens het groeiseizoen. Daarnaast is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Charmant 98 heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze zich goed kan verspreiden. Houd bij het planten rekening met de grootte van de plant wanneer deze volgroeid is.

  Pelargoniums groeien het best in de volle zon en hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aanbevolen om ze op een zonnige plek te planten.

  De Pelargonium plant heeft wekelijks water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels te veel nat worden. Water geven in de ochtend is ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor bestuivers in uw tuin.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en voedsel en schuilplaatsen te bieden. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om een gevarieerd ecosysteem te bevorderen. Het creëren van een biodiverse omgeving is gunstig voor het behoud van verschillende diersoorten.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer 10 tot 12 weken duren.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Charmant 98 kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen de zon.

  Nee, Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Charmant 98 is niet eetbaar. Het is raadzaam om geen delen van deze plant te consumeren. Bezoek een professional voor meer informatie over eetbare planten.

  Nee, helaas is de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Charmant 98 niet geluidsdempend. Het is echter wel een mooie en decoratieve tuinplant die kleur en sfeer kan toevoegen aan je tuin.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug om een compacte vorm te behouden. Vermijd het snoeien van te veel blad tegelijk om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, maar ook niet uitdroogt. Een mix van potgrond geschikt voor bloeiende planten is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor vochtige, lichtzure bodems. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest om de groei te stimuleren. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren op vochtigheid en eventuele tekorten aan voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, met minstens 6 uur direct zonlicht per dag. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Een goed doorlatende grond is belangrijk voor een gezonde groei.

  Zorg voor winterbescherming door de plant naar een vorstvrije locatie te verplaatsen. Bedek de plant met stro of mulch om de wortels te beschermen. Vermijd natte bladeren en laat de grond droog voordat je de plant in de winter opslaat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef de plant regelmatig voeding en verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Plaats de plant op een zonnige plek voor optimale groei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar en zomer regelmatig mest te geven, zoals universele meststof voor bloeiende planten. Pas op met te veel voeding, dit kan leiden tot verbranding van de wortels. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen wordt aanbevolen voor tuinplanten, omdat het de wortels beschermt, het vocht vasthoudt en onkruid onderdrukt. Het kan worden gemaakt van organisch materiaal zoals boomschors, stro of bladeren. Het is belangrijk om de mulch laag regelmatig te vernieuwen voor optimale resultaten.

  De zuurgraad van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn voor deze plant. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem te controleren voordat de plant wordt geplant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Pelargoniums kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast kan regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen helpen om de plant gezond te houden. Tot slot is het mogelijk om milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Charmant 98 is een charmante en levendige tuinplant met een compacte groeiwijze. Deze plant produceert prachtige bloemen in heldere tinten roze en paars, waardoor het een populair exemplaar is voor op het terras of in de tuin. Pelfi Charmant 98 gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te bloeien. Het blad van deze plant is groen en vormt een mooi contrast met de kleurrijke bloemen. Deze Pelargonium heeft een sterke en gezonde uitstraling en is eenvoudig te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.