Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita er en smuk og farverig plante med bemærkelsesværdige blade og blomster. Det er en sol-loving plante, der trives godt i potter og hængende kurve. Blomsterne af denne plante er normalt røde, lyserøde eller hvide og blomstrer fra forår til efterår. Bladene har ofte en karakteristisk mørk zone omkring bladkanten, derfor navnet 'Zonale Grp'. Pelargonium Pelfi Dolce Vita er et populært valg for at opfriske haver, altaner og terrasser.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita er en stedsegrøn haveplante. Den bevarer sine grønne blade hele året og går ikke i dvale om vinteren. Det er et smukt tilføjelse til din have eller altan.

  Denne plante er ikke vinterhårdfør og kan ikke overleve udenfor om vinteren. Det anbefales at holde den indendørs eller beskytte den mod frost. Det er bedst at placere den på et solrigt sted og give den regelmæssigt vand.

  Ja, Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita er let at vedligeholde. Det er en stærk plante, der kræver lidt pleje og trives godt under forskellige forhold. Regelmæssig vanding og lidt gødning er tilstrækkeligt for at holde planten sund.

  Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita har brug for cirka 30-40 cm plads for at vokse godt. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem hver plante, så de kan udvikle sig optimalt. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil planten vokse dårligere og producere færre blomster. Derfor anbefales det at placere planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Haveplanter som disse har generelt brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af mængden af sollys og varme de udsættes for. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke lade den blive gennemblødt. Det er derfor afgørende at regelmæssigt kontrollere, om jorden stadig føles fugtig.

  Ja, Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster og den attraktive duft. Det er en ideel plante til haver og altaner for at tiltrække disse nyttige insekter. Sørg for, at planten blomstrer tilstrækkeligt for at maksimere tiltrækningskraften på sommerfugle og bier.

  Haveplanter som Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita bidrager til biodiversiteten i haver ved at tiltrække insekter og bidrage til de lokale økosystemer. Det er derfor gavnligt for biodiversiteten at have denne plante i haven.

  Denne plante blomstrer fra maj til september, og blomstringen varer i gennemsnit 8 til 10 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives godt under solrige forhold. Det er vigtigt at give tilstrækkeligt med vand på varme sommerdage. Denne plante kan klare sig godt under disse forhold og vil trives godt i fuld sol.

  Nej, Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita er ikke spiselige. Det er en dekorativ haveplante og ikke beregnet til forbrug. Det kan endda være skadeligt at spise denne plante.

  Haveplanter har generelt en begrænset evne til at dæmpe lyd på grund af deres begrænsede størrelse og struktur. Det forventes derfor ikke, at disse planter vil dæmpe betydeligt lyd i en udendørs omgivelse. For lyddæmpning er det bedre at bruge andre metoder.

 • Pelargoniumen skal regelmæssigt beskæres for at opretholde en busket form og fremme ny vækst. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede grene og blomster for at fremme plantens sundhed. Det anbefales at beskære om foråret eller lige efter blomstringen.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Sprøjt ikke bladene for at undgå skimmeldannelse.

  Denne plante trives godt i godt drænet pottemuld med en høj andel organisk materiale. Sørg for, at pottemulden ikke er for våd, men heller ikke tørrer ud. Det er vigtigt at give pottemulden regelmæssigt næring for en sund vækst.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 for optimal vækst. Undgå for våd jord, da det kan føre til rodødelæggelse.

  Placer denne plante på et solrigt sted med mindst 6 timers direkte sollys om dagen. Undgå træk og kold vind og sørg for veldrænet jord. Planten trives bedst i en varm og beskyttet omgivelse.

  For at beskytte planten mod de kolde vintermåneder, er det bedst at placere den indendørs på et frostfrit og lyst sted. Sørg for, at planten ikke står for tæt på en varmekilde og giv den af og til lidt vand. Du kan også dække planten med fx fiberdug for ekstra beskyttelse.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering og har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver for våd. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme væksten. Om foråret kan planten gødes med plantenæring til blomstrende planter.

  Planten har brug for regelmæssig befrugtning i vækstsæsonen. Brug en gødning til blomstrende planter med et højt fosforindhold. Gød planten hver 2-4 uge, følg instruktionerne på emballagen.

  Brugen af et muldlag hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Det beskytter også plantens rødder mod temperatursvingninger. Brug f.eks. barkflis, halm eller kakaoskaller som muld til haveplanter.

  Den ideelle surhedsgrad i jorden for haveplanter ligger mellem 6,0 og 7,0 på pH-skalaen. En for sur eller for basisk jord kan føre til ernæringsproblemer for planten. Det er derfor vigtigt at kontrollere surhedsgraden regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter kan forskellige naturlige metoder bruges, såsom at placere hvidløgsknolde i nærheden af planterne eller sprøjte med en opløsning af vand og sæbe. At kontrollere planterne regelmæssigt for tilstedeværelse af skadedyr og fjerne dem manuelt kan også hjælpe med at forebygge skade. Endelig kan brugen af naturlige fjender, såsom mariehøns, også være en effektiv måde at bekæmpe skadedyr på.

 • Beskrivelse

  Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita er en smuk og farverig plante med bemærkelsesværdige blade og blomster. Det er en sol-loving plante, der trives godt i potter og hængende kurve. Blomsterne af denne plante er normalt røde, lyserøde eller hvide og blomstrer fra forår til efterår. Bladene har ofte en karakteristisk mørk zone omkring bladkanten, derfor navnet 'Zonale Grp'. Pelargonium Pelfi Dolce Vita er et populært valg for at opfriske haver, altaner og terrasser.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.