Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Samba

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Samba er en farverig og iøjnefaldende blomstrende plante med smukke blomster i forskellige nuancer af lyserød og lilla. Blomsterne har et plettet og stribet mønster, der skaber en legende effekt. Plantens blade er grønne og faste og har en let duftende aroma. Pelfi Samba er en let at vedligeholde plante, der trives godt i solen og har brug for regelmæssig vanding. Denne Pelargonium-art er perfekt til blomsterkasser, hængekurve eller som kantplante i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og beholder sit løv hele året. Dette giver en konstant tilstedeværelse af grønt i haven. Det er en smuk tilføjelse til vinter- og efterårs haven.

  Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Samba er vinterhårdfør ned til omkring -5 grader Celsius. Det anbefales at bringe planten indendørs under kraftig frost eller beskytte den med fx beskyttelsesklud. Planten kan igen bringes udendørs om foråret.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og fjernelse af blomsterne regelmæssigt for at fremme væksten. Den trives godt i solen og har brug for sporadisk befrugtning.

  Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Samba har brug for cirka 30 cm plads for at vokse ordentligt. Det er også vigtigt at holde tilstrækkelig plads omkring planten fri, så luft og lys kan nå planten godt. Tag også højde for plantens højde, når den er fuldt udvokset.

  Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Samba trives bedst i fuld sol eller delvis skygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkelig sollys for at kunne vokse og blomstre godt. I skyggen kan væksten og blomstringen af planten muligvis være mindre optimal.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Samba har brug for vand cirka 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejret og placeringen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Pelargonier lokker ikke sommerfugle og bier. Disse planter producerer ikke nektar eller pollen for at tiltrække insekter. De er primært dekorative planter til haven.

  Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Samba bidrager ikke direkte til biodiversitet, da det er en dyrket haveplante og ikke en indfødt art. Planter, der er indfødte og tiltrækker indfødte insekter, bidrager mere til biodiversitet.

  Denne plante blomstrer normalt fra maj til og med september. Blomstringsperioden kan vare i flere måneder, afhængigt af betingelser og pleje. Planter i kategorien Haveplanter har ofte en lang blomstringsperiode.

  Ja, Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Samba kan godt tåle fuld sol og trives i en solrig position. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især på varme sommerdage. Sørg også for, at jorden er godt drænet.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og anbefales ikke til forbrug. Det kan endda være giftigt ved indtagelse.

  Nej, Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Samba har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er primært en dekorativ haveplante, der giver en farverig udstråling i haven.

 • Det bedste tidspunkt at beskære planten er efter blomstringsperioden, skær den tilbage til ca. 10 cm over jorden. Fjern døde eller syge grene for at fremme væksten. Beskæring regelmæssigt for at holde planten kompakt og sund.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding for at holde jorden fugtig, men undgå, at rødderne bliver for våde. Giv helst vand ved plantens base og undgå vand på bladene. Lad det øverste lag af jorden tørre lidt ud mellem vanding.

  For denne plante er det bedst at vokse i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden holder på fugtigheden, men ikke bliver for våd. En blanding af pottemuld og sand kan hjælpe med en god dræning.

  For denne plante er det vigtigt at sørge for godt drænet og næringsrig jord. En jord med en let surhed er ideel. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, helst i fuld sol. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våde områder i haven. Planten kan også trives godt på en altan eller terrasse.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved at flytte den til et beskyttet sted. Sørg også for en god dræning for at undgå rodrod. Du kan eventuelt lægge et lag muld omkring planten for ekstra isolering.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Sørg for en veldrænet pottemuld og giv regelmæssigt plantenæring. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde regelmæssigt om foråret og sommeren med en universalgødning. Brug en gødning med et højere kaliumindhold for en rigere blomstring. Sørg for, at gødningen spredes jævnt og bliver godt vandet.

  Mulch er godt for haveplanter, fordi det regulerer jordfugtigheden, undertrykker ukrudtsvækst og stabiliserer jordtemperaturen. Det kan bestå af organisk materiale såsom kompost, bark eller halm. Det anbefales at lægge et lag mulch omkring planterne om foråret.

  Den optimale jord pH for Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Samba er let sur til neutral (pH 6,0-7,0). Det er vigtigt at kontrollere jordens pH regelmæssigt og tilpasse jorden med passende gødning eller jordforbedringsmidler efter behov. En for sur eller basisk jord kan hæmme vækst og blomstring af planten.

  Havens planter kan blive angrebet af forskellige former for skadedyr som trips, bladlus og spindemider. For at bekæmpe disse insekter kan naturlige fjender såsom marihøns og rovmider anvendes. Derudover kan der også træffes forebyggende foranstaltninger ved regelmæssigt at kontrollere planten og sikre god luftcirkulation.

 • Beskrivelse

  Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Samba er en farverig og iøjnefaldende blomstrende plante med smukke blomster i forskellige nuancer af lyserød og lilla. Blomsterne har et plettet og stribet mønster, der skaber en legende effekt. Plantens blade er grønne og faste og har en let duftende aroma. Pelfi Samba er en let at vedligeholde plante, der trives godt i solen og har brug for regelmæssig vanding. Denne Pelargonium-art er perfekt til blomsterkasser, hængekurve eller som kantplante i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.