Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi White Blizzard

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi White Blizzard is een hangende variant van de geranium, met prachtige witte bloemen en groen blad. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende het groeiseizoen. Het is een ideale plant voor hangmanden, balkonbakken en borders. De Pelfi White Blizzard trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Deze plant vereist regelmatig water geven en bemesting voor een optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi White Blizzard is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de lente en zomer bloeit en in de herfst zal afsterven. Het is belangrijk om de plant op tijd te vervangen voor het volgende groeiseizoen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -2 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter naar binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Pelargoniums kunnen niet goed tegen strenge vorst en koude temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Over het algemeen zijn tuinplanten zoals deze gemakkelijk te onderhouden.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi White Blizzard heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te hebben tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Zorg er dus voor dat de planten niet te dicht op elkaar geplant worden.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi White Blizzard groeit het beste in de volle zon of in de halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Pelargonium Pelfi White Blizzard heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, Pelargoniums staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze eigenschap maakt ze een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Pelargoniums trekken bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Door het toevoegen van verschillende soorten planten, zoals deze, kunnen ecosystemen worden bevorderd. Het is belangrijk om rekening te houden met de behoeften van inheemse dieren en planten bij het kiezen van tuinplanten.

  Pelargoniums bloeien meestal van juni tot september en de bloei kan ongeveer 12 weken duren. De bloemen verschijnen in trossen en kunnen verschillende kleuren hebben, afhankelijk van de variëteit. Pelargoniums staan bekend om hun lange bloeiperiode en rijke bloei.

  Ja, de Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi White Blizzard kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is ook aan te raden om regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt om zijn bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft de potentie om geluid te dempen vanwege de dichte begroeiing en het bladerdak. Dit kan helpen om geluidshinder te verminderen in de omgeving waar de plant staat.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei en een mooie vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of direct na de bloei om de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de grond niet te nat wordt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren. In de zomerperiode kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de grond neutraal tot licht zuur is. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten en de bodem vochtig te houden, maar niet te nat.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi White Blizzard gedijt het best op een zonnige standplaats en heeft behoefte aan goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Deze plant wordt vaak geplant in hanging baskets of bloembakken en kan ook goed gedijen op een balkon of terras.

  Om deze plant te beschermen tijdens de winter, is het aan te raden om hem binnen te halen voordat de vorst begint. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en houd de grond licht vochtig. Het is ook mogelijk om de plant te beschermen met een vorstbeschermhoes of plantenbak.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Geef de plant regelmatig voeding in de groeiperiode. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Bemest de plant regelmatig met een universele meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een lager stikstofgehalte om de bloei te stimuleren. Bemest de plant niet te veel om schade aan de wortels te voorkomen.

  Een mulchlaag rond de plant helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemstructuur. Mulch kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodem en aanpassen van de pH-waarde indien nodig kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan men preventief werken door regelmatig de bladeren te inspecteren op tekenen van plagen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Bij ernstige plaagproblemen kan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen nodig zijn, maar dit dient met zorg te gebeuren om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi White Blizzard is een hangende variant van de geranium, met prachtige witte bloemen en groen blad. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende het groeiseizoen. Het is een ideale plant voor hangmanden, balkonbakken en borders. De Pelfi White Blizzard trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Deze plant vereist regelmatig water geven en bemesting voor een optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.