Nematanthus 'Herens'

Nematanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nematanthus 'Herens' is een prachtige hangplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende, feloranje bloemen. De plant bloeit rijkelijk en de bloemen lijken op kleine lampionnetjes, wat zorgt voor een vrolijke uitstraling. Nematanthus 'Herens' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht. Het is een perfecte plant voor in een hangende mand of op een hoge plank waar de lange stelen vrij kunnen hangen. De Nematanthus 'Herens' is een mooie aanvulling voor elke binnenruimte en zal zeker de aandacht trekken met zijn heldere bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft geen speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht, dat kan bladeren verbranden.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op droogte.

  Nematanthus 'Herens' houdt niet van direct felle zonlicht, dit kan de bladeren verbranden. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar indirect zonlicht schijnt. Het zal het beste gedijen bij helder, indirect licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 °C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude lucht te houden om ervoor te zorgen dat hij goed groeit en bloeit. Het is dus aan te raden om de plant op een warme en lichte plek in huis te zetten.

  De Nematanthus 'Herens' bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren. Na de bloei kunnen de bloemen worden verwijderd om de plant te stimuleren om opnieuw te bloeien.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend doordat hij giftige stoffen uit de lucht kan filteren. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg voor een constante temperatuur in deze range om de plant gezond te houden. Houd de plant weg bij warmtebronnen of tocht.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij het nodig is om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Als er te veel scheuten zijn, kunnen deze worden teruggesnoeid om de plant compact te houden. Het is het beste om te snoeien in het voorjaar of de zomer.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is maar niet drassig. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen, om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Nematanthus 'Herens' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het regelmatig bemesten van de plant zal bijdragen aan een gezonde groei.

  De bodemkwaliteit van de plant moet goed doorlatend en vochthoudend zijn. Een mengsel van potgrond en perliet kan geschikt zijn. Het is belangrijk om regelmatig de bodemvochtigheid te controleren en de plant niet te veel water te geven.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, dit kan schadelijk zijn voor de plant. Verwijder regelmatig dode bladeren of bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant heeft helder, indirect licht nodig om te gedijen. Plaats hem in de buurt van een raam met gordijnen of jaloezieën voor de juiste hoeveelheid licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen. Houd de plant weg van koude tochtige plekken en overmatige warmtebronnen zoals radiatoren.

  De optimale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Vermijd echter teveel vocht om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Het gebruik van specifieke potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste pH-waarde te behouden.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Geef de plant geen mest tijdens de rustperiode in de winter.

 • Omschrijving

  Nematanthus 'Herens' is een prachtige hangplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende, feloranje bloemen. De plant bloeit rijkelijk en de bloemen lijken op kleine lampionnetjes, wat zorgt voor een vrolijke uitstraling. Nematanthus 'Herens' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht. Het is een perfecte plant voor in een hangende mand of op een hoge plank waar de lange stelen vrij kunnen hangen. De Nematanthus 'Herens' is een mooie aanvulling voor elke binnenruimte en zal zeker de aandacht trekken met zijn heldere bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.