Curcuma Siam Silver

Curcuma

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Curcuma Siam Silver is een prachtige plant met opvallende zilveren bladeren en heldergele bloemen die lijken op orchideeën. Deze plant behoort tot de gemberfamilie en wordt vaak gebruikt als decoratieve kamerplant. Curcuma Siam Silver heeft een tropische uitstraling en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Deze plant heeft regelmatig water nodig en houdt van een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is een mooie toevoeging aan elk interieur vanwege zijn unieke bladkleur en bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Curcuma Siam Silver is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft het weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt bij normale kamertemperaturen.

  Ja, de Curcuma Siam Silver heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig kunnen profiteren van het licht.

  De Curcuma Siam Silver heeft behoefte aan regelmatig water, maar het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven.

  De Curcuma Siam Silver houdt van helder, indirect licht en kan verbranden in de felle zon. Plaats de plant daarom op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Op een plek met wat schaduw zal deze plant het beste gedijen.

  Ja, de plant Curcuma Siam Silver houdt van warmte. Het gedijt goed bij temperaturen van 18-22 graden Celsius en kan niet goed tegen koude tocht. Het is belangrijk om de plant op een warme en tochtvrije plek te plaatsen.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan enkele weken tot een paar maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden in de ruimte waar de plant staat.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het filtert schadelijke stoffen uit de lucht en verbetert zo de luchtkwaliteit in huis. Het is daarom een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt ervoor dat de plant goed kan gedijen en gezond blijft. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Je kunt de plant terugsnoeien na de bloei om de vorm te behouden. Verwijder dode bladeren en eventueel ongewenste scheuten. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om beschadiging van de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond licht vochtig blijft. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant uitdroogt, maar let ook op dat de wortels niet te nat worden. Geef water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren blijft staan.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten.

  Curcuma Siam Silver heeft behoefte aan goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed vocht vasthoudt. Vermijd natte voeten, want te veel vocht kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Geef regelmatig plantenvoeding, vooral tijdens de groeiperiode.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen. Gebruik een zachte borstel om vuil van de bladeren te verwijderen.

  De Curcuma Siam Silver heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen. Plaats de plant dicht bij een raam voor voldoende lichtinval.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 16 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant op een warme en constante plek te houden.

  Een hoge luchtvochtigheid is belangrijk voor de gezondheid van deze plant. Zorg voor een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit helpt bij het voorkomen van uitdroging van de bladeren.

  Ideaal is een lichtzure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Een te zure of te alkalische bodem kan leiden tot problemen met de opname van voedingsstoffen door de plant. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel aan te passen.

  Kamerplanten hebben in het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Het is aan te raden om een universele vloeibare meststof te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  Curcuma Siam Silver is een prachtige plant met opvallende zilveren bladeren en heldergele bloemen die lijken op orchideeën. Deze plant behoort tot de gemberfamilie en wordt vaak gebruikt als decoratieve kamerplant. Curcuma Siam Silver heeft een tropische uitstraling en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Deze plant heeft regelmatig water nodig en houdt van een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is een mooie toevoeging aan elk interieur vanwege zijn unieke bladkleur en bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.