Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' diverse vormen

Cupressus macrocarpa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' er en kegleformet konifer med lyse gule blade. Det er en langsomt voksende plante, der til sidst kan nå en højde på cirka 6 meter. Denne plante bruges ofte som en solitær træ eller som en hækplante på grund af dens markante farve og kompakte form. 'Goldcrest' trives bedst på en solrig placering og i veldrænet jord. De smukke gyldne blade beholder deres farve året rundt, hvilket gør den til et blikfang i enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og placere planten et sted med masser af lys. Regelmæssig beskæring fremmer en sund vækst af planten.

  Ja, Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' diverse former har brug for masser af lys for at vokse godt. Placer planten på et solrigt sted i huset for optimal vækst. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys dagligt.

  Denne plante har brug for moderat vand, så giv vand en gang om ugen. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne. Husk at sprøjte bladene lejlighedsvis for at øge luftfugtigheden.

  Planten kan ikke lide direkte sollys og klarer sig bedre på et sted med indirekte eller halvskygge. For meget eksponering for skarp sol kan forårsage skade på bladene. Derfor anbefales det at placere planten et sted, hvor sollyset filtreres.

  Ja, Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' foretrækker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde steder. Den trives godt i et varmt og solrigt klima.

  Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' blomstrer ikke og producerer ingen blomster. Denne plante er primært kendt for sine aromatiske blade og iøjnefaldende gule farve. Den er et populært valg som stueplante på grund af dens kompakte størrelse og elegante udseende.

  Ja, denne plante er luftrensende og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten indendørs. Den har evnen til at filtrere skadelige stoffer fra luften og frigive ilt. Det er derfor et godt valg til indendørs brug, hvis du leder efter planter, der kan rense luften.

  Ja, Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' foretrækker forskellige former for vækststeder mellem 15 og 25 grader Celsius. En varm og lys placering er ideel for denne stueplante. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk.

 • De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' kan have forskellige former og bør regelmæssigt beskæres for at bevare sin form. Det anbefales at beskære om foråret eller efteråret for at fremme ny vækst. Fjern døde eller beskadigede grene for at bevare plantens sundhed.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, sørg for at jorden altid er let fugtig. Giv vand til planten ved rødderne og undgå at vand kommer på bladene for at forhindre skimmel. Sørg for, at planten ikke står for vådt, da det kan føre til rodrot.

  Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' i forskellige former trives godt i en potte med godt drænet pottemuld. Sørg for regelmæssig vanding og et sted med tilstrækkeligt lys. Om foråret og sommeren kan planten også lejlighedsvis gødes.

  Denne plante kræver en godt drænet og fugtig jord. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodødelæggelse. Det anbefales at regelmæssigt kontrollere jordkvaliteten og om nødvendigt tilføje gødning.

  Planten kræver regelmæssig vanding, men undgå at jorden er for vandet. Sørg for tilstrækkeligt lys, men undgå direkte sollys om sommeren. Fjern regelmæssigt døde grene og blade for at holde planten sund.

  Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' i forskellige former kræver lidt vedligeholdelse. For at holde planten ren, kan du lejlighedsvis fjerne støv med en fugtig klud. Beskær eventuelt døde blade eller grene for at holde planten sund.

  Da Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' har forskellige former, kræver den meget lys og foretrækker en solrig placering. Sørg for, at planten får mindst 6 timers direkte sollys om dagen. Hvis den får for lidt lys, kan planten miste sin farve og få en mindre kompakt form.

  Denne plante trives bedst ved en gennemsnitlig stuetemperatur mellem 15-25°C. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstreme temperaturer eller træk. Hold planten væk fra varme- eller airconditioningsystemer for at forhindre skader.

  Luftfugtigheden for denne plante bør være moderat, undgå for tør luft. Det kan være nyttigt at sprøjte planten lejlighedsvis for at øge luftfugtigheden. Placer ikke planten i nærheden af opvarmningsanordninger.

  Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' trives bedst i jord med en let sur til neutral pH. En pH på 5,5 til 7,5 er ideel for denne plantesort. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. organisk gødning.

  For en god vækst og udvikling har denne plante brug for regelmæssig gødskning, helst om foråret og sommermånederne. Brug en særlig gødning til stueplanter og følg anvisningerne på emballagen for den korrekte dosering. Overgødskning kan forårsage skade på planten, så vær forsigtig med brugen af gødning.

 • Beskrivelse

  Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' er en kegleformet konifer med lyse gule blade. Det er en langsomt voksende plante, der til sidst kan nå en højde på cirka 6 meter. Denne plante bruges ofte som en solitær træ eller som en hækplante på grund af dens markante farve og kompakte form. 'Goldcrest' trives bedst på en solrig placering og i veldrænet jord. De smukke gyldne blade beholder deres farve året rundt, hvilket gør den til et blikfang i enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.