Anthurium (Andreanum Grp) 'Lady Love'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anthurium 'Lady Love' is een prachtige kamerplant met glanzende, groene bladeren en opvallende, roze bloemen in de vorm van hartjes. Deze plant staat bekend om zijn elegante uitstraling en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in huis of op kantoor. Anthurium 'Lady Love' vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Deze plant is een blikvanger in elke ruimte en brengt een vleugje romantiek en schoonheid in huis. Anthurium 'Lady Love' staat symbool voor liefde en verrukking, waardoor het een perfect cadeau kan zijn voor een speciaal iemand.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Anthurium (Andreanum Grp) 'Lady Love' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats. Zorg ervoor dat de plant niet op de tocht staat en regelmatig bemest wordt voor optimale groei. Het is belangrijk om de Anthurium regelmatig te controleren op eventuele plagen en ziektes.

  Ja, Anthuriums hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De Anthurium plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet constant doorweekt is, maar ook niet helemaal uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden voor optimale groei.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter indirect licht. Plaats de plant dus niet in de felle zon. Het beste is om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit direct zonlicht.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Lady Love' houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 20-25°C. Het is belangrijk om de plant uit de tocht en direct zonlicht te houden om optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 16°C.

  De Anthurium 'Lady Love' bloeit meestal in de maanden april tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen giftige stoffen uit de lucht te filteren en dragen bij aan een gezondere binnenomgeving. Anthurium planten zijn dus zeker luchtzuiverend.

  Ja, Anthurium (Andreanum Grp) 'Lady Love' staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen die buiten deze range vallen, omdat dit schade kan veroorzaken. Een consistent klimaat zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

 • Om Anthurium goed te onderhouden, is het aan te raden om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen door ze dicht bij de basis af te knippen. Snoei de plant indien nodig om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten door ook een beetje opdrogen.

  Voor Anthurium 'Lady Love' is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Het is aan te raden om een mengsel te gebruiken dat geschikt is voor kamerplanten. Zorg er ook voor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan.

  Anthuriums hebben goed doorlatende grond nodig en moeten regelmatig worden bewaterd. Zorg voor een luchtige potgrond die vocht vasthoudt, maar niet te nat blijft. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden met geschikte meststoffen voor kamerplanten.

  Zorg ervoor dat de Anthurium op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Het is belangrijk om de bladeren regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren schoon en gezond te houden. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Als er hardnekkig vuil op de bladeren zit, kun je ze voorzichtig afspoelen onder lauw water en daarna drogen met een zachte doek.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Lady Love' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur is het beste voor de groei van deze kamerplant.

  De Anthurium houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus het is goed om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet onder de 60% komt, om de plant gezond te houden. Een goed geventileerde ruimte kan helpen om schimmel en ziektes te voorkomen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Lady Love' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en een verminderde groei van de plant. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Anthurium heeft regelmatig voeding nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die u gebruikt.

 • Omschrijving

  Anthurium 'Lady Love' is een prachtige kamerplant met glanzende, groene bladeren en opvallende, roze bloemen in de vorm van hartjes. Deze plant staat bekend om zijn elegante uitstraling en wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in huis of op kantoor. Anthurium 'Lady Love' vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Deze plant is een blikvanger in elke ruimte en brengt een vleugje romantiek en schoonheid in huis. Anthurium 'Lady Love' staat symbool voor liefde en verrukking, waardoor het een perfect cadeau kan zijn voor een speciaal iemand.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.