Anthurium Polaris

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anthurium Polaris is een prachtige kamerplant met glimmende, donkergroene bladeren en opvallende witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn heldere bloemen die lijken op vlinders en kunnen lang bloeien. De Anthurium Polaris is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in warme, vochtige omgevingen en indirect zonlicht nodig heeft. Regelmatig water geven en misten is belangrijk om de plant gezond te houden. Deze plant voegt een vleugje exotische sfeer toe aan elk interieur en is een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium Polaris is makkelijk in onderhoud en vraagt weinig aandacht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar verder heeft hij weinig speciale verzorging nodig. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt binnenshuis.

  Ja, de plant heeft veel indirect licht nodig en doet het goed op een locatie met helder, gefilterd zonlicht. Plaats de plant niet direct in de volle zon om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten door. Verhoog de frequentie van water geven in de zomermaanden.

  De Anthurium Polaris houdt niet van direct zonlicht en prefereert een lichte standplaats zonder fel zonlicht. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt.

  De Anthurium Polaris houdt van warmte en vochtige lucht. Plaats de plant op een warme plek in huis en vermijd tocht. Zorg er wel voor dat de plant niet te dicht bij de verwarming staat.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden februari, maart en april. De bloeiperiode kan tot wel acht weken duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende kwaliteiten en draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Het helpt bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, de ideale temperatuur voor mij als kamerplant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Ik gedij het beste in deze temperatuur en zal dan gezond blijven groeien. Zorg ervoor dat ik niet blootgesteld word aan extreme temperaturen.

 • Het is niet nodig om de Anthurium Polaris te snoeien. Als de plant te groot wordt, kan de top van de plant worden afgeknipt om nieuwe groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om beschadiging van de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels te lang in het water blijven staan. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water en vermijd water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Gebruik een lichte en goed doorlatende potgrond voor deze plant. Vermijd zware en compacte grondsoorten die te veel water vasthouden. Zorg voor een goede drainage in de pot om wortelrot te voorkomen.

  De Anthurium Polaris gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen door middel van meststoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Houd de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef regelmatig water, zodat de grond licht vochtig blijft. Eventueel af en toe de bladeren besproeien.

  Kamerplanten moeten regelmatig schoongemaakt worden om stof en vuil te verwijderen. Dit kan gedaan worden door de bladeren af te nemen met een vochtige doek of door de plant af en toe onder de douche te zetten. Het is belangrijk om de bladeren voorzichtig af te nemen om beschadiging te voorkomen.

  De Anthurium Polaris heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant daarom in de buurt van een raam op het oosten, westen of zuiden. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden, dus vermijd direct zonlicht.

  Anthurium Polaris gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of plotselinge temperatuurveranderingen. Zorg voor een constante temperatuur om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% te handhaven. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of een schoteltje met water naast de plant te plaatsen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine randen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 pH. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot problemen met de groei en gezondheid van de plant. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te testen en indien nodig aan te passen.

  Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten om de Anthurium Polaris gezond te houden. Mest de plant eens per maand tijdens de groeiperiode, van de lente tot de herfst. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus volg altijd de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Anthurium Polaris is een prachtige kamerplant met glimmende, donkergroene bladeren en opvallende witte bloemen. Deze plant staat bekend om zijn heldere bloemen die lijken op vlinders en kunnen lang bloeien. De Anthurium Polaris is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in warme, vochtige omgevingen en indirect zonlicht nodig heeft. Regelmatig water geven en misten is belangrijk om de plant gezond te houden. Deze plant voegt een vleugje exotische sfeer toe aan elk interieur en is een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.