Anthurium Robino

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Robino is een prachtige kamerplant met donkergroene, glanzende bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige kelken. Het is een tropische plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Anthurium Robino heeft regelmatig water nodig en houdt van een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Deze plant kan bloeien gedurende het hele jaar en brengt een vrolijke sfeer in huis met zijn kleurrijke bloemen. Anthurium Robino is ook bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Verder heeft de plant geen speciale eisen en gedijt hij goed binnenshuis.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en moet op een plek staan waar het indirect zonlicht krijgt. Zoek een plekje uit de zon. Plaats de plant niet te dicht bij een raam, anders kunnen de bladeren verbranden.

  De plant heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem uit de felle zon te plaatsen. Een lichte standplaats met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant. Het beste is om hem te voorzien van helder maar diffuus licht.

  Deze plant houdt van een warme omgeving en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht en temperatuurschommelingen te houden. Een constante warme temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Anthurium Robino bloeit van februari tot en met augustus en de bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, de Anthurium Robino staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een uitstekende plant om de luchtkwaliteit in een kamer te verbeteren. Planten in het algemeen dragen bij aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, het is ideaal voor deze plant om op een plek tussen de 15 en 25 graden te staan. Dit zorgt voor de beste groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om extreme temperaturen te vermijden.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, tenzij je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de bladeren af te knippen. Snoei indien nodig in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De Anthurium Robino plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond eerst opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef de plant bij voorkeur lauw water en vermijd koude tocht bij het besproeien.

  De plant heeft behoefte aan potgrond die licht vochtig is, maar wel goed kan afwateren. Gebruik bij voorkeur een potgrond mix die geschikt is voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact wordt, om de wortels voldoende zuurstof te geven.

  Anthurium Robino heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en vermijd een te natte of te droge bodem. Een mix van potgrond, grof zand en veenmos kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water en houd de grond licht vochtig. Af en toe de bladeren besproeien zorgt voor een goede luchtvochtigheid.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afnemen met een vochtige doek. Verwijder stof en eventuele vlekken voorzichtig. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren, dit kan de plant beschadigen.

  De Anthurium Robino heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat hij gelijkmatig licht ontvangt. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en een minder gezonde groei van de plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel is.

  Kamerplanten zoals de Anthurium Robino gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid rond de 60-70% te houden om de plant gezond en gelukkig te houden. Een luchtbevochtiger of regelmatig sproeien kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De Anthurium Robino gedijt het best in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Het regelmatig meten en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de plant optimaal te laten groeien.

  De Anthurium Robino plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik hiervoor een hoogwaardige vloeibare meststof voor kamerplanten, die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de doseringsinstructies op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Anthurium Robino is een prachtige kamerplant met donkergroene, glanzende bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige kelken. Het is een tropische plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Anthurium Robino heeft regelmatig water nodig en houdt van een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Deze plant kan bloeien gedurende het hele jaar en brengt een vrolijke sfeer in huis met zijn kleurrijke bloemen. Anthurium Robino is ook bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.