Begonia 'Dragon Wing'

Begonia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Begonia 'Dragon Wing' er en iøjnefaldende og dekorativ plante med hængende grene og skinnende grønne blade. Blomsterne er lyse røde og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Denne plante trives godt i skyggen og er perfekt til hængekurve eller som jorddække i haven. 'Dragon Wing' begonia er en nem plante at passe på og kræver minimal vedligeholdelse. Det er et populært valg på grund af dets farverige blomster og frodige blade.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Det betyder, at den beholder sine blade hele året, selv om vinteren. Stedsegrønne planter giver farve og liv i haven, selv i de koldere måneder.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -5 grader celsius. Det anbefales at sætte planten indenfor eller beskytte den mod frost i vintermånederne. Sørg for et beskyttet sted i haven under køligere perioder.

  Begonia 'Dragon Wing' er ret nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Regelmæssig vanding og lidt plantenæring i vækstsæsonen er tilstrækkeligt. Denne plante kan vokse både indendørs og udendørs.

  Begonia 'Dragon Wing' har brug for cirka 30 cm plads for at vokse ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og regelmæssig gødning til planten.

  Begonia 'Dragon Wing' trives bedst på et sted med lidt skygge. Den kan dog også trives godt i klart lys, så længe den er beskyttet mod den skarpe middagssol. Sørg for, at planten får tilstrækkelig vand og har nok plads til at vokse.

  Denne plante har brug for vand cirka en til to gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Sørg for, at jorden er let fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt at tjekke jorden regelmæssigt for at undgå, at planten tørrer ud.

  Ja, generelt er begonier kendt for at tiltrække sommerfugle og bier med deres nektrige blomster. Denne plante kan derfor helt sikkert tiltrække sommerfugle og bier i haven.

  Haveplanter bidrager generelt ikke meget til biodiversiteten, fordi de ofte er kultiverede og ikke giver meget mad eller skjulesteder til dyr. Derfor anbefales det også at have andre plantearter i haven, der er bedre for biodiversiteten.

  "Begonia 'Dragon Wing'" blomstrer fra juni til oktober, og blomstringsperioden varer cirka fire måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol, så længe den får tilstrækkeligt med vand. Det er vigtigt at holde jorden fugtig i løbet af varme sommerdage. Den kan også trives i halvskygge.

  Nej, Begonia 'Dragon Wing' er ikke spiseligt. Det anbefales ikke at indtage disse planter, da de indeholder giftstoffer, der kan være skadelige for helbredet. Det er vigtigt kun at spise planter, der specifikt er dyrket til forbrug.

  Det er almindeligt kendt, at planter har en positiv indvirkning på lyddæmpningen i et rum. Havplanter, herunder Begonia 'Dragon Wing', kan bidrage til at reducere støjgener i omgivelserne. At placere flere planter kan hjælpe med at absorbere lydbølger og skabe et mere fredeligt miljø.

 • For at holde planten sund, kan regelmæssig beskæring være nødvendig. Fjern døde eller syge blade og grene for at fremme væksten. Beskær også regelmæssigt for at holde planten i form.

  Giv regelmæssigt vand, men lad ikke jorden blive for drænet. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig mellem vanding. Om foråret og sommeren kan planten have brug for lidt mere vand end om vinteren.

  For Begonia 'Dragon Wing' er det vigtigt at bruge fugtig pottemuld med god dræning. Det anbefales at bruge en blanding af pottemuld og groft sand. Sørg for, at pottemulden er let og luftig for at fremme en sund vækst.

  "Begonia 'Dragon Wing' trives bedst i veldrænet og fugtig jord. Jorden skal være let sur til neutral og rig på organisk materiale. Det er vigtigt at gøde jorden regelmæssigt for en sund vækst af planten."

  Planten foretrækker en placering i delvis skygge til skygge. Sørg for, at den er beskyttet mod skarpe solstråler. Placer planten et beskyttet sted i haven.

  Det er vigtigt at beskytte Begonia 'Dragon Wing' mod frost i vintermånederne. Dette kan gøres ved at flytte planten indenfor eller dække den med et tykt lag muld. Sørg for, at planten står på et frostfrit og tørt sted i løbet af vinteren.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver for våd. Placer planten på et sted med halvskygge og giv regelmæssigt plantenæring for god vækst. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  For haveplanter som denne er det vigtigt at gøde med en generel plantenæring, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium. Brug en flydende gødning eller langsomt frigivende gødning for optimal vækst og blomstring. Gød planten i henhold til instruktionerne på emballagen for at undgå overgødning og mulig skade på planten.

  Det er gavnligt at lægge et lag muld rundt om planten for at holde på fugt og reducere ukrudt. Brug organisk materiale som blade, halm eller barkflis. Sørg for, at mulden ikke lægges direkte op ad plantens stængler.

  En let sur til neutral jord er ideel til haveplanter som "Begonia 'Dragon Wing'". En pH-værdi mellem 6 og 7 anbefales for god vækst og blomstring. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Begonia 'Dragon Wing', kan du regelmæssigt kontrollere for bladlus, spindemider eller trips. Du kan bekæmpe disse skadedyr med naturlige rovdyr som mariehøns eller med biologiske bekæmpelsesmidler. Sørg desuden for god luftcirkulation og undgå overdreven fugtige forhold for at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Begonia 'Dragon Wing' er en iøjnefaldende og dekorativ plante med hængende grene og skinnende grønne blade. Blomsterne er lyse røde og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Denne plante trives godt i skyggen og er perfekt til hængekurve eller som jorddække i haven. 'Dragon Wing' begonia er en nem plante at passe på og kræver minimal vedligeholdelse. Det er et populært valg på grund af dets farverige blomster og frodige blade.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.