Cyclamen kleinbloemig 'Metis Scharlaken Rood'

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen kleinbloemig 'Metis Scharlaken Rood' is een kleine, compacte plant met prachtige helderrode bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm en worden gedragen op lange, elegante stelen. Deze plant bloeit van de herfst tot het voorjaar en voegt een vrolijke noot toe aan elke tuin of kamer. De Cyclamen kleinbloemig 'Metis Scharlaken Rood' is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed op een plek met helder licht en regelmatig water. Een mooie keuze voor liefhebbers van kleurrijke, bloeiende planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Cyclamen kleinbloemig is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant niet te veel water krijgt en staat op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig 'Metis Scharlaken Rood' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Te weinig licht kan leiden tot een minder gezonde groei en minder bloei.

  De Cyclamen kleinbloemig 'Metis Scharlaken Rood' heeft matig water nodig. Geef de plant eens per week water, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Laat de grond tussen de gietbeurten in niet helemaal droog worden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar kan wel wat indirect licht verdragen. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt of waar een beetje schaduw is. Overmatige blootstelling aan fel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig 'Metis Scharlaken Rood' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Ze kunnen niet goed tegen koude tocht.

  De Cyclamen kleinbloemig bloeit van december tot en met mei en de bloei duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Deze plant staat bekend om zijn langdurige en kleurrijke bloei.

  Die informatie is niet beschikbaar.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tochtige plekken of in direct zonlicht.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, tenzij er dode of beschadigde bladeren of bloemen zijn die verwijderd moeten worden. Dit kan het best gedaan worden met een scherp en schoon snoeischaar om verdere schade te voorkomen. Houd de plant verder goed verzorgd en geef hem voldoende water en licht om gezond te blijven.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in iets uitdrogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  Voor de Cyclamen kleinbloemig 'Metis Scharlaken Rood' is het belangrijk om gebruik te maken van een luchtige potgrond die goed waterdoorlatend is. Zo kan de plant voldoende zuurstof bij de wortels krijgen en worden wortelrot voorkomen. Kies bij voorkeur voor een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, anders kunnen de wortels gaan rotten. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De Cyclamen kleinbloemig heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig stofvrij te maken met een vochtige doek om de gezondheid te behouden. Pas op dat er geen water op de bloemen terechtkomt, omdat dit schade kan veroorzaken. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, gewoon water is voldoende.

  De Cyclamen kleinbloemig 'Metis Scharlaken Rood' heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar het daglicht de bladeren kan bereiken. Te weinig licht kan zorgen voor een minder uitbundige bloei.

  De Cyclamen houdt van een koele omgeving en voelt zich het beste bij een temperatuur tussen de 10 en 18 graden Celsius. Zet de plant niet op een te warme plek, anders kan hij zijn bloemen verliezen. Zorg voor voldoende ventilatie om de temperatuur stabiel te houden.

  Kamerplanten zoals de Cyclamen hebben een ideale luchtvochtigheid tussen de 50% en 60%. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd te droge lucht om de gezondheid van de plant te bevorderen. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei. Zorg voor een goede drainage om een te hoge zuurgraad te voorkomen.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten en volg de doseringsinstructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. In de wintermaanden kan de bemesting worden verminderd.

 • Omschrijving

  De Cyclamen kleinbloemig 'Metis Scharlaken Rood' is een kleine, compacte plant met prachtige helderrode bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm en worden gedragen op lange, elegante stelen. Deze plant bloeit van de herfst tot het voorjaar en voegt een vrolijke noot toe aan elke tuin of kamer. De Cyclamen kleinbloemig 'Metis Scharlaken Rood' is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed op een plek met helder licht en regelmatig water. Een mooie keuze voor liefhebbers van kleurrijke, bloeiende planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.