Impatiens (New Guinea Grp) 'Tamarinda Cherry'

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens 'Tamarinda Cherry' is een kleurrijke en opvallende plant met helderrode bloemen. Het heeft donkergroen blad en groeit compact en bossig. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en is een uitstekende keuze voor borders, bloembakken en hangmanden. Impatiens 'Tamarinda Cherry' gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke plekken en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Deze plant trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) 'Tamarinda Cherry' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht. Verder is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) 'Tamarinda Cherry' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een heldere plek, maar vermijd direct zonlicht. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurwisselingen.

  De Impatiens 'Tamarinda Cherry' heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 tot 2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Houd rekening met de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid bij het bepalen van de waterbehoefte.

  De felle zon kan schadelijk zijn voor deze plant, dus is het beter om hem uit direct zonlicht te plaatsen. De plant gedijt het beste in lichte schaduw of indirect zonlicht. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) 'Tamarinda Cherry' houdt van warmte en doet het goed bij een constante temperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of grote temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis voor optimale groei en bloei.

  Impatiens 'Tamarinda Cherry' bloeit meestal vanaf het voorjaar tot in de herfst. De bloeiperiode kan duren van ongeveer mei tot september.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking. Planten helpen bij het zuiveren van de lucht door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is belangrijk om regelmatig te ventileren voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, planten uit de New Guinea groep impatiens zijn geschikt voor een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze planten gedijen goed bij binnentemperaturen die binnen dit bereik liggen. Het is belangrijk om de plant op een geschikte plek te zetten waar deze optimale groeiomstandigheden kan ervaren.

 • Je kunt regelmatig dode of zieke bladeren verwijderen om de plant er gezond uit te laten zien. Snoei ook regelmatig bloemen af om de plant te stimuleren om meer bloemen te produceren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  De Impatiens (New Guinea Grp) 'Tamarinda Cherry' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het beste is om de plant water te geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Impatiens (New Guinea Grp) 'Tamarinda Cherry' groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te drassig wordt. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor bloeiende planten.

  Deze plant prefereert een goed doorlatende potgrond, rijk aan organisch materiaal. Zorg voor een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Vermijd te zware of te droge grond, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en houdt van een lichte standplaats, maar geen direct zonlicht. Het is belangrijk om verwelkte bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen om de groei te stimuleren. Geef de plant eens in de twee weken voeding voor bloeiende planten.

  Om de plant schoon te maken, kan je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een vochtige doek. Verwijder eventueel dode bladeren en bloemen om de plant er fris uit te laten zien. Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen, omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht. Zorg ervoor dat de plant niet in de tocht staat.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een locatie met een constante temperatuur voor optimale groei en bloei.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40% en 60% liggen. Voor sommige planten, zoals varens en tropische planten, kan een hogere luchtvochtigheid gunstig zijn. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Kamerplanten zoals de Impatiens (New Guinea Grp) 'Tamarinda Cherry' gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen. Een goed uitgebalanceerde pH zorgt voor een optimale opname van voedingsstoffen door de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik tijdens de groeiperiode een vloeibare meststof voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  Impatiens 'Tamarinda Cherry' is een kleurrijke en opvallende plant met helderrode bloemen. Het heeft donkergroen blad en groeit compact en bossig. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen en is een uitstekende keuze voor borders, bloembakken en hangmanden. Impatiens 'Tamarinda Cherry' gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke plekken en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Deze plant trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.