Eustoma russellianum 'Mermaid Blue'

Eustoma russellianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Eustoma russellianum 'Mermaid Blue' is een prachtige en elegante plant met dubbele, buisvormige bloemen in een prachtige blauwe kleur. De bloemen hebben een delicate uitstraling en staan op lange, slanke stelen. Deze plant bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan. Ze gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond en heeft regelmatig water nodig. 'Mermaid Blue' is een perfecte aanvulling op borders, bloembedden of als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Eustoma plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist een zonnige plek en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en dode bloemen te verwijderen voor een gezonde groei.

  Ja, de Eustoma russellianum 'Mermaid Blue' heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant dagelijks minstens 6 uur zonlicht krijgt.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Pas de waterbehoefte aan op basis van de omgevingsomstandigheden en de groeiperiode van de plant.

  De plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook enkele uren per dag van direct zonlicht genieten. Te veel fel zonlicht kan echter leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden de plant uit direct zonlicht te plaatsen tijdens de heetste uren van de dag.

  Ja, de plant houdt van warmte en heeft een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat in huis, uit de buurt van tocht en koude luchtstromen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei en bloei.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden.

  Ja, als kamerplant heeft deze plant luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant heeft een voorkeur voor een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zal het beste groeiklimaat bieden voor de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei na de bloei om nieuwe groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig is. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven. Let op dat de potgrond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg voor een pH tussen 6,0 en 7,5. Vermijd zware en compacte grondsoorten die de wortels verstikken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Voorzie de plant regelmatig van voeding tijdens het groeiseizoen.

  Je kunt het stof van de bladeren van deze kamerplant afnemen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, maar gebruik alleen water. Zorg ervoor dat de bladeren voorzichtig worden afgeveegd om beschadiging te voorkomen.

  De plant heeft helder indirect zonlicht nodig en moet uit de directe zon worden gehouden. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Houd de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant vereist een gemiddelde luchtvochtigheid om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in de kamer niet te laag is, vooral tijdens de wintermaanden. Plaats een luchtbevochtiger in de kamer indien nodig.

  De bodem voor deze kamerplant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen of bodemverbeteraars. Te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en een slechte groei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  Eustoma russellianum 'Mermaid Blue' is een prachtige en elegante plant met dubbele, buisvormige bloemen in een prachtige blauwe kleur. De bloemen hebben een delicate uitstraling en staan op lange, slanke stelen. Deze plant bloeit langdurig en trekt vlinders en bijen aan. Ze gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond en heeft regelmatig water nodig. 'Mermaid Blue' is een perfecte aanvulling op borders, bloembedden of als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.