Viola (Cornuta Grp) 'Penny Azure Wing'

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Cornuta Grp) 'Penny Azure Wing' is een compact groeiende viool met opvallende azuurblauwe bloemen. De bloemen hebben een donkerdere rand en geven een vrolijke uitstraling aan de tuin. Deze vaste plant bloeit van het vroege voorjaar tot aan het einde van de zomer. Het blad is glanzend groen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. 'Penny Azure Wing' gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en is perfect voor borders, rotstuinen en containers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het is een bloeiende plant die in de lente en zomer bloemen produceert. In de winter verliest de plant zijn bladeren.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Penny Azure Wing' is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is een geschikte plant voor in de tuin tijdens de koudere maanden. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens vorstperiodes.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Zolang hij regelmatig water krijgt en voldoende zonlicht heeft, zal hij gezond groeien. Het is een sterke en veerkrachtige tuinplant.

  De plant heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg voor voldoende luchtigheid en zonlicht rondom de plant. Planten in groepjes of borders kunnen ook een mooi effect geven.

  Viola's groeien over het algemeen het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kunnen ze nog steeds groeien, maar bloeien mogelijk minder uitbundig. Zorg voor voldoende licht en water voor een optimale groei.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Penny Azure Wing' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond met je vinger te voelen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleurrijke bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die gericht zijn op het aantrekken van bestuivende insecten.

  Viola (Cornuta Grp) 'Penny Azure Wing' is een aantrekkelijke plant voor bestuivers zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit in de tuin kan vergroten. De bloemen trekken verschillende insecten aan die helpen bij de bestuiving van andere planten. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het behoud van biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van maart tot en met juni en de bloei kan ongeveer 8 tot 10 weken duren.

  Ja, Viola's kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon, maar ze hebben ook wat schaduw nodig om te voorkomen dat ze uitdrogen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes om de grond vochtig te houden. Viola's kunnen het beste gedijen in goed doorlatende grond.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant voor in de tuin en niet bedoeld voor consumptie. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant te eten.

  Ja, als tuinplant kan ik geluidsdempend werken. Mijn bladeren en bloemen kunnen helpen bij het absorberen van geluidsgolven en het verminderen van omgevingsgeluid. Het plaatsen van mij in de tuin kan dus bijdragen aan een rustige en ontspannen omgeving.

 • Tuinplanten van de Viola-familie moeten regelmatig worden gesnoeid om hun vorm en groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei ook lange scheuten om de plant compact en vol te houden.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Penny Azure Wing' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd water op de bladeren om rotting te voorkomen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te lang nat blijft. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Voor Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) 'Penny Azure Wing' is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende grond. De bodemkwaliteit moet voedzaam en humusrijk zijn, zodat de plant voldoende voeding kan opnemen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Viola (Cornuta Grp) 'Penny Azure Wing' gedijt goed in borders, bloembakken en hanging baskets.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen met een laag mulch of bladeren om de wortels te isoleren. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan harde wind. Eventueel kan een lichte fleecehoes gebruikt worden om de plant te beschermen tegen vorst.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar wat organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals de Viola (Cornuta Grp) 'Penny Azure Wing' hebben in het voorjaar een bemesting nodig met organische mest of een speciale bloeiende plantenvoeding. Deze bemesting bevordert de groei en bloei van de plant en zorgt voor gezonde en sterke bloemen. Het is belangrijk om de bemesting volgens de aanbevolen dosering op de verpakking toe te dienen.

  Veel tuinplanten, waaronder Viola's, kunnen profiteren van een laag mulch rond hun wortels. Mulch helpt vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Penny Azure Wing' gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met kalk of speciale bodemverbeteraars. Een juiste zuurgraad van de bodem zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan preventief gebruik worden gemaakt van bijvoorbeeld natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kunnen schadelijke insecten handmatig worden verwijderd of bestreden met milieuvriendelijke insecticiden. Het regelmatig controleren en schoonhouden van de plant kan ook helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Viola (Cornuta Grp) 'Penny Azure Wing' is een compact groeiende viool met opvallende azuurblauwe bloemen. De bloemen hebben een donkerdere rand en geven een vrolijke uitstraling aan de tuin. Deze vaste plant bloeit van het vroege voorjaar tot aan het einde van de zomer. Het blad is glanzend groen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. 'Penny Azure Wing' gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en is perfect voor borders, rotstuinen en containers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.