Viola (Cornuta Grp) 'Penny Violet Flare'

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) 'Penny Violet Flare' is een rijkbloeiende viool met opvallende tweekleurige bloemen in paarse en witte tinten. De bloemen hebben een delicate uitstraling en een zachte geur. Deze plant bloeit van het vroege voorjaar tot aan de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is groen en getand, wat een mooie achtergrond vormt voor de bloemen. De 'Penny Violet Flare' is een compacte en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zowel borders als in potten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) 'Penny Violet Flare' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de lente en zomer bloeit en in de winter vaak bovengronds afsterft. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar op te ruimen en eventueel te vervangen door nieuwe exemplaren.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen extreme vorst. Viola 'Penny Violet Flare' is een prachtige toevoeging aan de tuin en bloeit het beste in de lente en vroege zomer.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) 'Penny Violet Flare' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en een zonnige plek en de plant zal goed gedijen in de tuin. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig problemen geeft.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Penny Violet Flare' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Houd ook rekening met eventuele naburige planten die kunnen concurreren om voedingsstoffen.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) 'Penny Violet Flare' groeit goed in de schaduw. Tuinplanten die geschikt zijn voor schaduwrijke gebieden hebben over het algemeen geen direct zonlicht nodig om te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond goed te bemesten om een gezonde groei te bevorderen.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Penny Violet Flare' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond nog vochtig is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend door de opvallende bloemen en zoete geur. Het is een aantrekkelijke toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, Viola's zijn een belangrijke voedselbron voor bijen en vlinders en dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin. Ze trekken ook nuttige insecten aan die helpen bij de bestuiving van andere planten. Het is een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in je tuin.

  De Viola (Cornuta Grp) bloeit meestal van april tot juni en de bloei kan ongeveer 8 weken duren. De plant heeft vaak een tweede bloeiperiode in de herfst.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Penny Violet Flare' kan goed tegen de volle zon. Ze houden van zonlicht en zullen goed groeien en bloeien met voldoende zonlicht. Het is belangrijk om ze regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de plant Viola (Cornuta Grp) 'Penny Violet Flare' is niet eetbaar. Het is een tuinplant bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin of in potten. Eetbare viooltjes zijn meestal specifiek gekweekt en geteeld voor consumptie.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect vanwege hun bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen. Het effect is echter minimaal in vergelijking met speciale geluidsdempende materialen.

 • De Viola heeft regelmatig snoeien nodig om de bloeiperiode te verlengen. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei ook de lange uitlopers terug om de plant compact en vol te houden.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Penny Violet Flare' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water aan de wortelzone, bij voorkeur 's ochtends. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is en pas het water geven aan indien nodig.

  Voor Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) 'Penny Violet Flare' is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is en rijk is aan organisch materiaal. Kies voor een potgrond speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Daarnaast gedijt de plant het beste in een bodem met een neutrale pH-waarde.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Penny Violet Flare' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Deze tuinplanten bloeien het beste wanneer ze voldoende zonlicht krijgen.

  In de winter is het aan te raden om de plant goed te beschermen tegen kou en vorst. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van mulch, een beschermende doek of een laagje bladeren rond de plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd dat de wortels constant nat zijn.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Voeg in het voorjaar organische mest toe voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan voeding om gezond te groeien en bloeien. Een algemene meststof voor bloeiende planten kan gebruikt worden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt gedurende het groeiseizoen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal, zoals bladeren, stro of compost, en breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar houd de stam vrij van mulch om verstikking te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks om de voordelen te behouden.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Penny Violet Flare' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant.

  Voor tuinplanten zoals deze viooltjes is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen en slakken. Deze kunnen het blad beschadigen en de groei van de plant belemmeren. Overweeg het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het toepassen van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen indien nodig.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) 'Penny Violet Flare' is een rijkbloeiende viool met opvallende tweekleurige bloemen in paarse en witte tinten. De bloemen hebben een delicate uitstraling en een zachte geur. Deze plant bloeit van het vroege voorjaar tot aan de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is groen en getand, wat een mooie achtergrond vormt voor de bloemen. De 'Penny Violet Flare' is een compacte en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zowel borders als in potten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.