Cyclamen kleinbloemig Miracle Flame

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen kleinbloemig Miracle Flame is een prachtige en compacte plant met kleine bloemen in een opvallende oranje-rode kleur. Deze plant bloeit van de herfst tot het voorjaar en voegt een vrolijke touch toe aan elke ruimte. De bloemen hebben een lichte geur en zijn omringd door aantrekkelijk donkergroen blad. Deze Cyclamen gedijt het beste op een lichte en koele standplaats, en heeft regelmatig water nodig om te kunnen bloeien. Een ideale keuze voor liefhebbers van kleurrijke en charmante bloemen in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen kleinbloemig Miracle Flame is makkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water nodig en kunnen goed gedijen in normale kamertemperaturen. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht te plaatsen.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig Miracle Flame heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar hij minstens 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle Flame heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Geef liever regelmatig wat minder water dan in één keer te veel.

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle Flame houdt niet van felle zon en heeft liever een plekje in de halfschaduw. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en de plant uitdrogen. Plaats hem daarom op een plekje waar hij wel wat licht krijgt, maar niet direct in de zon staat.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Plaats de plant dus op een warme en lichte plek in huis. Het vermijden van tocht is ook belangrijk voor de gezondheid van deze kamerplant.

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle Flame bloeit in de maanden december tot en met maart. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig Miracle Flame is een luchtzuiverende plant en helpt de lucht in huis te zuiveren. Het heeft een positief effect op de luchtkwaliteit en kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Zorg ervoor dat de temperatuur stabiel blijft om de plant gezond te houden. Zet de plant niet in de buurt van tocht of direct zonlicht.

 • De plant hoeft niet gesnoeid te worden. Verwijder eventueel bruine bladeren of bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle Flame heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond constant nat is. Geef de plant water aan de zijkant van de pot, niet direct op de bladeren om schimmel te voorkomen. Laat de potgrond tussen gietbeurten licht opdrogen.

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle Flame gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat de potgrond niet uitdroogt. Vermijd het gebruik van te zware of te vochtige grondmixen om wortelrot te voorkomen.

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle Flame gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige en humusrijke bodem. Zorg voor een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 voor optimale groei. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan leiden tot problemen met de plant.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig maar niet te nat. Geef de plant regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte doek. Besproei de bladeren af en toe met lauwwarm water om ze stofvrij te houden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen of chemicaliën, aangezien dit de plant kan beschadigen.

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle Flame heeft graag veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.

  Deze plant gedijt het beste bij een constante binnentemperatuur tussen de 16 en 22 graden Celsius. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of plotselinge temperatuurveranderingen om de gezondheid te bevorderen. Houd de plant weg van warmtebronnen zoals radiatoren en direct zonlicht.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor kamerplanten zoals Cyclamen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt, dit kan leiden tot schimmel en rot. Regelmatig sproeien en een luchtbevochtiger kan helpen de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van de Cyclamen kleinbloemig Miracle Flame is licht zuur tot neutraal. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze plant om goed te gedijen in huis. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle Flame heeft eens in de 4-6 weken bemesting nodig tijdens de groeiperiode van de herfst tot het voorjaar. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof voor bloeiende planten op halve sterkte. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Cyclamen kleinbloemig Miracle Flame is een prachtige en compacte plant met kleine bloemen in een opvallende oranje-rode kleur. Deze plant bloeit van de herfst tot het voorjaar en voegt een vrolijke touch toe aan elke ruimte. De bloemen hebben een lichte geur en zijn omringd door aantrekkelijk donkergroen blad. Deze Cyclamen gedijt het beste op een lichte en koele standplaats, en heeft regelmatig water nodig om te kunnen bloeien. Een ideale keuze voor liefhebbers van kleurrijke en charmante bloemen in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.