Anthurium (Andreanum Grp) Ramona

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Ramona is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige schutbladeren. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een gemiddelde hoogte van ongeveer 30-40 cm. De bloemen van de Anthurium Ramona kunnen langdurig bloeien en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan elke kamer. Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig snoeien en water geven zorgt ervoor dat de Anthurium Ramona gezond en mooi blijft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet hem daarom op een plek waar hij veel indirect zonlicht krijgt. Een raam op het zuiden is ideaal.

  Anthurium (Andreanum Grp) Ramona heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Let op dat de plant niet te lang in een droge potgrond staat.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en kan beter op een plek staan met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is dus beter om de plant op een plek te zetten waar hij beschermd is tegen fel zonlicht.

  Ja, Anthurium (Andreanum Grp) Ramona houdt van warmte. Het is belangrijk dat de plant op een warme plek staat waar de temperatuur niet onder de 18 graden Celsius daalt. Zet de plant dus het liefst binnen op een plek waar het lekker warm is.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Ramona bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloei kan duren van enkele weken tot zelfs enkele maanden.

  Ja, Anthurium planten hebben luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen voor een betere luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze als kamerplant voor het verbeteren van de luchtkwaliteit.

  Ja, de plant houdt van een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk voor de gezondheid van de plant om deze temperatuur aan te houden. Plaats de plant daarom op een geschikte locatie in huis.

 • Het snoeien van de Anthurium is niet noodzakelijk, maar dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat de snijplek schoon is om infecties te voorkomen. Overmatig snoeien kan leiden tot verminderde bloei.

  De Anthurium heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant nat is. Laat de bovenste laag van de grond drogen voordat je opnieuw water geeft. Geef bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig, het liefst met veel vermiculiet of perliet voor een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te verversen.

  Een goede bodemkwaliteit voor een Anthurium (Andreanum Grp) omvat een goed doorlatende en lichtzure grond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de grond vochtig gehouden wordt, maar niet te nat. Het gebruik van speciale orchideeëngrond kan gunstig zijn voor deze plantensoort.

  De Anthurium vereist regelmatig water geven en mag niet uitdrogen. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe besproeien met water wordt aanbevolen voor de luchtvochtigheid.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig schoon te maken met een vochtige doek om stof te verwijderen en de bladeren te laten ademen. Vermijd het gebruik van bladglansmiddelen, omdat deze de poriën van de bladeren kunnen verstoppen en de plant kan verstikken. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedoucht wordt om eventuele insecten en schimmels te verwijderen.

  Deze plant heeft behoefte aan helder, indirect licht en kan ook gedijen bij lichtere schaduw. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in de volle zon.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen. Een constante en gematigde temperatuur bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  Een hoge luchtvochtigheid is belangrijk voor deze plant, omdat het de groei en bloei bevordert. Zet de plant daarom op een plek met een luchtvochtigheid van minstens 60%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Ramona plant gedijt het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde van 6 tot 7 wordt als ideaal beschouwd voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is ontworpen voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant niet in de wintermaanden wanneer de groei vertraagt.

 • Omschrijving

  De Anthurium Ramona is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige schutbladeren. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een gemiddelde hoogte van ongeveer 30-40 cm. De bloemen van de Anthurium Ramona kunnen langdurig bloeien en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan elke kamer. Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig snoeien en water geven zorgt ervoor dat de Anthurium Ramona gezond en mooi blijft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.