Ficus benjamina 'Pandora'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina 'Pandora' is een populaire kamerplant vanwege zijn elegante, slanke groei en glanzende, donkergroene bladeren. Deze plant kan uitgroeien tot een grote struik of zelfs een kleine boom en heeft een lichte, luchtige uitstraling. De takken hangen elegant naar beneden, waardoor de plant een sierlijk en decoratief effect heeft. De Ficus benjamina 'Pandora' gedijt goed op een plek met veel indirect zonlicht en regelmatig water geven, maar is gevoelig voor tocht en temperatuurschommelingen. Het is een uitstekende keuze voor mensen die graag een stijlvolle en groene toevoeging aan hun interieur willen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Ficus benjamina 'Pandora' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en geef regelmatig water, maar vermijd te veel direct zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren te verwijderen en de plant af en toe te verpotten.

  Ja, de Ficus benjamina 'Pandora' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot bladval en een slechte groei.

  Kamerplanten zoals deze vereisen over het algemeen 1-2 keer per week water, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is altijd beter om te weinig water te geven dan te veel.

  De 'Ficus benjamina 'Pandora' houdt niet van direct zonlicht en heeft liever een lichte plek zonder felle zon. Te veel zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren en uitdroging van de plant. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en doet het goed op een plek met een constante temperatuur tussen de 20 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme, lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht.

  De Ficus Benjamina 'Pandora' bloeit doorgaans in de maanden mei tot en met augustus. De bloei duurt gemiddeld enkele weken tot een maand.

  Ja, Ficus Benjamina heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het helpt bij het verwijderen van vluchtige organische stoffen en verbetert zo de luchtzuiverheid in de ruimte.

  Ja, Ficus benjamina 'Pandora' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor zijn optimale groei. Het is aan te raden om temperatuurschommelingen te vermijden.

 • Het snoeien van deze plant is belangrijk om de vorm en grootte te behouden. Snoei dode of beschadigde bladeren en takken terug tot aan de stam. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of de zomer.

  De Ficus benjamina 'Pandora' dient regelmatig water te krijgen, maar vermijd dat de wortels in een laag water blijven staan. Geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winterperiode kan de plant met mate water krijgen.

  De Ficus benjamina 'Pandora' gedijt het beste in een potgrond die goed doorlatend is. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Voor een optimale groei kan de plant af en toe wat voeding gebruiken.

  De Ficus benjamina 'Pandora' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in stilstaand water staan. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar hou de potgrond licht vochtig en voorkom dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afnemen met een vochtige doek helpt tegen stofophoping.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste regelmatig stof afnemen met een vochtige doek. Let op dat de bladeren niet te nat worden om schimmelvorming te voorkomen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De Ficus benjamina 'Pandora' gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4 uur per dag licht ontvangt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt. Deze plant gedijt goed bij constante temperaturen en vermijd plotselinge temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant, rond de 60-80%. Zorg voor een hoge luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit helpt de plant gezond te houden en voorkomt bruine bladeren.

  De Ficus benjamina 'Pandora' groeit het best in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffentekorten en groeiproblemen. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Kamerplanten zoals de Ficus benjamina 'Pandora' hebben behoefte aan voeding in de vorm van plantenvoeding speciaal voor kamerplanten. Het is belangrijk om de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten, ongeveer elke twee weken. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina 'Pandora' is een populaire kamerplant vanwege zijn elegante, slanke groei en glanzende, donkergroene bladeren. Deze plant kan uitgroeien tot een grote struik of zelfs een kleine boom en heeft een lichte, luchtige uitstraling. De takken hangen elegant naar beneden, waardoor de plant een sierlijk en decoratief effect heeft. De Ficus benjamina 'Pandora' gedijt goed op een plek met veel indirect zonlicht en regelmatig water geven, maar is gevoelig voor tocht en temperatuurschommelingen. Het is een uitstekende keuze voor mensen die graag een stijlvolle en groene toevoeging aan hun interieur willen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.