Euphorbia pulcherrima Purple Reign

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Purple Reign, ook bekend als de kerstster, is een prachtige en opvallende kamerplant met paarsbladige bladeren. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30-40 cm. De bladeren van de Purple Reign variëren in kleur van donkerpaars tot bijna zwart, wat zorgt voor een verbluffend contrast. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en is een prachtige toevoeging aan elke kamer of kantoorruimte. De Euphorbia pulcherrima Purple Reign is perfect voor de wintermaanden en voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Regelmatig water geven en voldoende licht zijn belangrijk voor een gezonde groei. Het is een sterke kamerplant die goed gedijt bij normale kamertemperaturen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Zet hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd te veel direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De plant heeft eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en kan zelfs een beetje direct zonlicht verdragen. Te veel direct zonlicht kan echter leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom het beste om de plant uit direct zonlicht te houden, vooral tijdens de heetste uren van de dag.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen 15°C en 25°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen te houden. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden november tot en met februari en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de "Euphorbia pulcherrima Purple Reign" staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het helpt schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zuurstof te produceren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeicondities voor de plant. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden om de plant gezond te houden.

 • Het is niet nodig om Euphorbia pulcherrima Purple Reign regelmatig te snoeien. Eventuele dode of beschadigde bladeren kunnen wel worden weggeknipt om de gezondheid van de plant te bevorderen. Houd er rekening mee dat het sap van de plant irriterend kan zijn voor de huid en ogen, dus draag handschoenen tijdens het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de winterperiode kan de waterbehoefte van de plant verminderen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg in het voorjaar wat meststof toe om de plant te voeden.

  De Euphorbia pulcherrima Purple Reign groeit het beste in een goed doorlatende potgrond mix die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. De plant heeft geen speciale voeding nodig, alleen af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Besproei de bladeren af en toe met lauw water om de luchtvochtigheid te verhogen. Controleer regelmatig op eventuele ziekten of plagen en behandel deze indien nodig.

  Deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het best op een plek met helder, indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor de Euphorbia pulcherrima Purple Reign is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Deze kamerplant gedijt het beste bij constante kamertemperatuur en vermijd temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van tocht of verwarming staat.

  De luchtvochtigheid van deze plant moet matig zijn, tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de verwarming aanstaat. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale zuurgraad voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden en leiden tot voedingsstoffentekorten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft behoefte aan een matige hoeveelheid meststof tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Geef de plant nooit te veel meststof, dit kan schade veroorzaken aan de wortels.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Purple Reign, ook bekend als de kerstster, is een prachtige en opvallende kamerplant met paarsbladige bladeren. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30-40 cm. De bladeren van de Purple Reign variëren in kleur van donkerpaars tot bijna zwart, wat zorgt voor een verbluffend contrast. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en is een prachtige toevoeging aan elke kamer of kantoorruimte. De Euphorbia pulcherrima Purple Reign is perfect voor de wintermaanden en voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.