Rhipsalis neves-armondii

Rhipsalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhipsalis neves-armondii, ook bekend als de Korstcactus, is een hangende epifytische plant die van nature voorkomt in Brazilië. Deze plant heeft lange, smalle en platte stengels die een dicht tapijt vormen wanneer ze groeien. De stengels zijn groen van kleur en hebben kleine, witte doornen die helpen bij het vasthouden van vocht. Rhipsalis neves-armondii produceert kleine, witte bloemen en vervolgens rode bessen die geliefd zijn bij vogels. Deze plant gedijt goed in helder, indirect licht en vereist regelmatig water geven zonder dat de grond doorweekt raakt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en kan goed gedijen in indirect zonlicht. Regelmatige bemesting en af en toe snoeien bevorderen de groei.

  Ja, deze plant heeft veel indirect licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Te weinig licht kan leiden tot een bleke of uitgerekte groei.

  De plant heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt om te voorkomen dat de wortels gaan rotten.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een enigszins beschutte plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar gefilterd licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om optimale groei te garanderen. Het regelmatig verplaatsen naar een warme en lichte locatie zal de plant gelukkig maken.

  De plant bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloeiperiode duurt gemiddeld ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant staat bekend als luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om zijn groei te stimuleren. Plaats de plant daarom op een geschikte plek in uw huis waar deze temperatuur gehandhaafd kan worden.

 • Deze plant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden. Als er dode of beschadigde bladeren zijn, kunnen deze worden weggeknipt. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  Deze plant heeft weinig water nodig en is gevoelig voor te veel vocht. Laat de grond tussen gietbeurten goed opdrogen. Water geven in de lente en zomer, en minder in de herfst en winter.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig, bij voorkeur een mengsel van compost, turf en grof zand. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, anders kunnen de wortels gaan rotten. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of bij te vullen om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem vochtig, maar niet doorweekt blijft. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het behouden van een goede bodemkwaliteit.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Geef matig water, laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef in de lente en zomer eens in de twee weken plantenvoeding.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken om stof van de bladeren af te vegen. Pas op dat je de bladeren niet beschadigt tijdens het schoonmaken. Je kunt ook af en toe de plant onder de douche zetten om stof en vuil weg te spoelen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht. Te weinig licht kan leiden tot een zwakke groei en minder bloei.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Deze plant gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid, dus het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Het is raadzaam om de plant weg te houden van tocht en droge lucht om optimale groei te bevorderen. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt aanbevolen voor deze kamerplant.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor het kweken van deze plant.

  De plant heeft weinig voedingsstoffen nodig, daarom is het aan te raden om matig te bemesten. Gebruik een organische meststof speciaal voor kamerplanten en vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen. Bemest de plant in het voorjaar en de zomermaanden, en verminder de bemesting in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  Rhipsalis neves-armondii, ook bekend als de Korstcactus, is een hangende epifytische plant die van nature voorkomt in Brazilië. Deze plant heeft lange, smalle en platte stengels die een dicht tapijt vormen wanneer ze groeien. De stengels zijn groen van kleur en hebben kleine, witte doornen die helpen bij het vasthouden van vocht. Rhipsalis neves-armondii produceert kleine, witte bloemen en vervolgens rode bessen die geliefd zijn bij vogels. Deze plant gedijt goed in helder, indirect licht en vereist regelmatig water geven zonder dat de grond doorweekt raakt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.