Pellionia repens

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pellionia repens, ook wel bekend als de watermeloenvaren, is een kruipende plant met langwerpige bladeren die op watermeloenen lijken. De bladeren zijn groen met opvallende patronen van lichtere en donkerdere strepen. Deze plant groeit goed in vochtige en warme omgevingen, zoals tropische klimaten. Pellionia repens is een decoratieve plant die vaak wordt gebruikt als bodembedekker in hangende manden of als klimplant langs een mosstok. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en indirect zonlicht nodig heeft voor optimale groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt bij regelmatig water geven en af en toe bemesten. Het is geschikt voor beginnende plantenliefhebbers en kan goed in een kamerplantenomgeving groeien.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem het liefst op een plek waar hij veel indirect zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat hij niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De Pellionia repens heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond altijd licht vochtig is maar niet te nat. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en veroorzaakt verbranding. Een plekje in de schaduw of met gefilterd licht is ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  De plant bloeit meestal in de maanden april tot en met juni. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om hem op een constante temperatuur te houden om zijn gezondheid te behouden. Zorg er ook voor dat hij niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar het kan helpen om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en knip lange uitlopers terug om de plant compact te houden. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar en zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en licht krijgt.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat de plant geen droge wortels krijgt, maar vermijd ook dat de wortels te lang in het water staan. In de lente en zomer kan de plant wat meer water nodig hebben dan in de herfst en winter.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Kies bij voorkeur voor een mengsel dat geschikt is voor groene kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de grond vochtig, maar niet te nat is. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant genoeg voedingsstoffen krijgt.

  Deze kamerplant heeft een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid nodig en moet regelmatig besproeid worden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant af en toe voeding in het groeiseizoen voor een optimale groei.

  Het is belangrijk om stof en vuil regelmatig van de bladeren van deze plant af te nemen met een vochtige doek. Af en toe kan de plant ook onder de douche gezet worden om de bladeren schoon te spoelen. Let op dat de plant geen te natte wortels krijgt tijdens het schoonmaken.

  De plant heeft veel licht nodig om goed te groeien, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste resultaten. Te weinig licht kan leiden tot een slappe groei en minder kleurrijke bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperatuur onder de 15 graden celsius. Een constante temperatuur is ideaal voor deze kamerplant.

  Een hoge luchtvochtigheid is belangrijk voor deze kamerplant. Het helpt de bladeren gezond te houden en voorkomt uitdroging. Regelmatig besproeien of een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  Kamerplanten gedijen goed in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Vergeet niet om in de herfst en winter de bemesting te verminderen of stop te zetten.

 • Omschrijving

  Pellionia repens, ook wel bekend als de watermeloenvaren, is een kruipende plant met langwerpige bladeren die op watermeloenen lijken. De bladeren zijn groen met opvallende patronen van lichtere en donkerdere strepen. Deze plant groeit goed in vochtige en warme omgevingen, zoals tropische klimaten. Pellionia repens is een decoratieve plant die vaak wordt gebruikt als bodembedekker in hangende manden of als klimplant langs een mosstok. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en indirect zonlicht nodig heeft voor optimale groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.