Passiflora aurantia

Passiflora

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Passiflora aurantia, ook wel bekend als oranje passiebloem, is een prachtige klimplant afkomstig uit Zuid-Amerika. De plant heeft grote, sappige oranje bloemen met opvallende paarse en witte vlekken. De bloemen trekken veel vlinders en bijen aan. De Passiflora aurantia heeft groenbladige wijnstokken en kan tot wel 6 meter hoog klimmen. Het is een decoratieve plant die goed gedijt in warme klimaten en een zonnige standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en af en toe bemesten. Vermijd tocht en extreme temperaturen.

  Ja, de Passiflora aurantia heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant daarom op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Water geven kan ongeveer 1-2 keer per week nodig zijn, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de kamer. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op droogte om uitdroging te voorkomen.

  De Passiflora aurantia houdt van een lichte standplaats met indirect zonlicht en kan verbranden in felle zon. Het is daarom beter om de plant uit direct zonlicht te houden om te voorkomen dat de bladeren beschadigd raken. Het beste is om de plant te plaatsen op een plek waar hij wel voldoende licht ontvangt, maar geen direct zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zet hem bij voorkeur op een zonnige plek in huis waar hij voldoende licht en warmte kan ontvangen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden.

  De Passiflora aurantia bloeit meestal in de maanden mei tot en met oktober. De bloeiperiode kan tot wel 6 maanden duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen hebben de eigenschap om de lucht te zuiveren en schadelijke stoffen te absorberen. Het is bekend dat bepaalde kamerplanten bijdragen aan een schonere lucht in huis.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius te laten zakken. Zorg voor een warme en lichte plek voor deze kamerplant.

 • Je kunt de plant het beste snoeien in het voorjaar om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de overige takken terug tot ongeveer de helft van hun lengte. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten door opdrogen. Geef in de lente en zomer iets vaker water dan in de herfst en winter.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in het water blijven staan. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen of bij te voeden met meststoffen.

  De Passiflora aurantia gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige bodem. Een lichtzure tot neutrale pH en een bodem rijk aan organisch materiaal zijn ideaal voor deze plant. Zorg voor regelmatige bemesting en gebruik van potgrond geschikt voor kamerplanten om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats uit de directe zon. Daarnaast is het belangrijk om de plant af en toe te bemesten en dode bladeren te verwijderen voor een gezonde groei. Verpot de plant indien nodig in de lente.

  De plant kan stofvrij worden gemaakt door de bladeren voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat er geen water op de bladeren blijft liggen om schimmelvorming te voorkomen. Af en toe de plant onder de douche zetten om het stof weg te spoelen is ook een goede optie.

  Passiflora aurantia heeft veel licht nodig om goed te groeien, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant het liefst voor een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot een minder mooie groei en bloei van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en grote temperatuurschommelingen. Koude temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren.

  De Passiflora aurantia heeft een voorkeur voor een hoge luchtvochtigheid. Het is goed om de omgeving van de plant regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Plaats de plant bij voorkeur niet in de buurt van een verwarming of airconditioning.

  Kamerplanten gedijen het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Als de bodem te zuur is, kunnen voedingsstoffen minder goed worden opgenomen door de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Voor de bemesting van deze plant is het aan te raden om een algemene meststof te gebruiken voor kamerplanten. Geef de plant in de groeiperiode eens in de twee weken mest en in de rustperiode eens in de maand. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei.

 • Omschrijving

  Passiflora aurantia, ook wel bekend als oranje passiebloem, is een prachtige klimplant afkomstig uit Zuid-Amerika. De plant heeft grote, sappige oranje bloemen met opvallende paarse en witte vlekken. De bloemen trekken veel vlinders en bijen aan. De Passiflora aurantia heeft groenbladige wijnstokken en kan tot wel 6 meter hoog klimmen. Het is een decoratieve plant die goed gedijt in warme klimaten en een zonnige standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.