Campanula portenschlagiana 'Take Mee'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula portenschlagiana 'Take Mee' is een compacte en winterharde klokjesbloem met helderblauwe bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Deze bodembedekkende plant wordt ongeveer 10-15 cm hoog en heeft een kruipende groeiwijze. De 'Take Mee' variant bloeit rijkelijk en is ideaal voor in rotstuinen, borders of als potplant op het balkon. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en van een zonnige standplaats houdt. Deze klokjesbloem trekt bijen en vlinders aan en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats. Snoei dode bloemen regelmatig af voor optimale groei.

  Ja, Campanula portenschlagiana 'Take Mee' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond opdroogt tussen de watergift. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen of te veel water te geven.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de plant uitdrogen. Het is daarom beter om de plant op een plek te houden waar de zon niet direct op schijnt.

  De plant houdt van een gematigde temperatuur en kan goed gedijen bij kamertemperatuur. Extreme hitte is niet bevorderlijk voor zijn groei. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren te houden.

  Deze kamerplant bloeit meestal in de maanden mei tot en met juli. De bloeiperiode kan tot ongeveer 4 weken duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen staan bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof.

  Ja, Campanula portenschlagiana 'Take Mee' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het beste bij kamertemperatuur en houdt niet van te hoge of te lage temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groei en bloei.

 • Deze plant moet regelmatig gesnoeid worden om zijn compacte en gezonde groei te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de bloei te stimuleren. Snoei na de bloei in de zomer om de plant voor te bereiden op de volgende bloeiperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef pas opnieuw water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Campanula portenschlagiana 'Take Mee' staat graag in licht vochtige potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voeding, vooral tijdens het groeiseizoen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochthoudende grond. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem is ideaal voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten. Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant kan worden schoongemaakt door voorzichtig stof van de bladeren te verwijderen met een zachte doek of door de plant af en toe onder de douche te zetten. Vermijd hierbij dat er water in de pot blijft staan, om wortelrot te voorkomen. Het wordt aangeraden om de plant regelmatig te controleren op ongedierte en dit indien nodig te bestrijden.

  De Campanula portenschlagiana 'Take Mee' heeft behoefte aan een lichte standplaats, bij voorkeur in de buurt van een raam. Zorg ervoor dat de plant voldoende natuurlijk licht ontvangt om gezond te blijven en goed te groeien. Te weinig licht kan leiden tot een zwakke groei en minder bloei.

  Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 16-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te hoge of te lage temperaturen om optimale groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van koude tocht en direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet rond de 60-70% liggen om de plant gezond te houden. Het gebruik van een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat, aangezien dit de luchtvochtigheid kan beïnvloeden.

  De Kamerplanten zoals Campanula portenschlagiana 'Take Mee' geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een goede afwatering is belangrijk om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om af en toe de zuurgraad van de bodem te testen en indien nodig aan te passen met meststoffen of kalk.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Campanula portenschlagiana 'Take Mee' is een compacte en winterharde klokjesbloem met helderblauwe bloemen die bloeien van de lente tot de herfst. Deze bodembedekkende plant wordt ongeveer 10-15 cm hoog en heeft een kruipende groeiwijze. De 'Take Mee' variant bloeit rijkelijk en is ideaal voor in rotstuinen, borders of als potplant op het balkon. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en van een zonnige standplaats houdt. Deze klokjesbloem trekt bijen en vlinders aan en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.