Canna 'Phasion'

Canna

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Canna 'Phasion' is een opvallende en kleurrijke plant met grote bladeren en prachtige bloemen. De bladeren zijn groen met opvallende rode strepen en randen, wat zorgt voor een exotische uitstraling. Deze plant wordt ongeveer 1 tot 2 meter hoog en gedijt goed in zonnige en vochtige omstandigheden. De bloemen van Canna 'Phasion' zijn rood-oranje van kleur en trekken vlinders en bijen aan. Dankzij zijn opvallende bladeren en bloemen is deze plant een echte blikvanger in de tuin of op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Hij zal zijn bladeren verliezen in de winter en in het voorjaar weer nieuw blad krijgen. Het is een bladverliezende plant.

  De plant is niet winterhard en moet vorstvrij overwinteren. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en zonlicht, en snoei dode bloemen regelmatig af. Het is een sterke plant die weinig speciale zorg nodig heeft.

  Voor deze plant is het ideaal om ongeveer 60-90 cm ruimte tussen individuele planten te laten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om uit te groeien en zich te ontwikkelen. Houd rekening met de groeisnelheid en grootte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Deze plant groeit het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving. Het is belangrijk voor de plant om voldoende zonlicht te krijgen om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw zal de groei van de plant waarschijnlijk beperkt zijn.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is eens per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleurrijke bloemen en zoete geur die ze produceren. Hierdoor kan de plant een mooie aanvulling zijn op een tuin die gericht is op het aantrekken van bestuivers.

  Canna 'Phasion' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten en vogels met zijn opvallende bloemen en nectar. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor verschillende dieren in de tuin. In combinatie met andere beplanting kan Canna 'Phasion' bijdragen aan een gevarieerd en levendig ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit van juli tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 8 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer. De plant gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin.

  Nee, de plant Canna 'Phasion' is niet eetbaar. Het wordt gebruikt als decoratieve tuinplant en heeft geen eetbare delen. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, de plant heeft grote bladeren die geluid kunnen absorberen en daardoor een geluidsdempend effect kunnen hebben in de tuin. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemstelen van deze plant afknippen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei daarnaast dode of beschadigde bladeren regelmatig weg voor een gezonde uitstraling van de plant. Het is ook aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Geef de plant water aan de basis om schimmel en rotting van de bladeren te voorkomen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor tuinplanten om een gezonde groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale ontwikkeling. Overweeg een potgrond die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten.

  Deze plant groeit het best in vochtige, goed doorlatende grond. Een bodem die rijk is aan voedingsstoffen zal de groei en bloei van deze plant bevorderen. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is.

  De Canna 'Phasion' gedijt het beste op een zonnige standplaats in vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en regelmatig water krijgt om uitdroging te voorkomen. Het is aanbevolen om de plant tijdens de wintermaanden naar een vorstvrije locatie te verplaatsen.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen door een dikke laag mulch of bladeren aan te brengen rond de wortels. Het kan ook helpen om de plant te verplaatsen naar een beschutte locatie of om deze af te dekken met een vliesdoek tijdens koude periodes. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winter om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de groei te bevorderen. Voeg in het voorjaar meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken rondom deze tuinplant. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost als mulch. Breng een laag mulch aan in het voorjaar en verwijder deze in het najaar.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze tuinplant kunnen preventieve maatregelen zoals regelmatig inspecteren, schoonmaken en snoeien helpen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte ingezet worden en indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen bij de eerste tekenen van ongedierte om verdere verspreiding tegen te gaan.

 • Omschrijving

  Canna 'Phasion' is een opvallende en kleurrijke plant met grote bladeren en prachtige bloemen. De bladeren zijn groen met opvallende rode strepen en randen, wat zorgt voor een exotische uitstraling. Deze plant wordt ongeveer 1 tot 2 meter hoog en gedijt goed in zonnige en vochtige omstandigheden. De bloemen van Canna 'Phasion' zijn rood-oranje van kleur en trekken vlinders en bijen aan. Dankzij zijn opvallende bladeren en bloemen is deze plant een echte blikvanger in de tuin of op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.