Schefflera arboricola 'Charlotte'

Schefflera arboricola

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Schefflera arboricola 'Charlotte' is een populaire kamerplant met een compacte groei en mooie groene bladeren. De bladeren zijn handvormig en glanzend, wat zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling in huis. Deze plant kan goed gedijen in kamers met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig water geven en de plant af en toe benevelen helpt om de Schefflera arboricola 'Charlotte' gezond te houden. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor het een goede keuze is voor een gezonde leefomgeving.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Schefflera arboricola 'Charlotte' is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Zet de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht.

  Ja, Schefflera arboricola 'Charlotte' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant bij een raam op het oosten, westen of zuiden voor voldoende helder indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Kamerplanten houden over het algemeen niet van felle zon, vooral niet directe zonnestralen. Ze groeien het beste op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Te veel zonlicht kan bladeren verbranden en de plant beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Zorg voor een warme en stabiele omgeving om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  De "Schefflera arboricola 'Charlotte'" bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan tot enkele weken duren, afhankelijk van de omstandigheden in de ruimte waar de plant staat.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn mooie bladeren en eenvoudige verzorging.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en dode of beschadigde takken te verwijderen. Knip de takken af tot net boven een knoop of bladoksel. Let op dat de plant voldoende licht krijgt na het snoeien om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond licht vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen, maar vermijd teveel water geven om wortelrot te voorkomen. Pas de waterbehoefte aan afhankelijk van de seizoenen en omstandigheden zoals temperatuur en lichtinval.

  De plant gedijt het beste in een luchtige potgrondmix die goed waterdoorlatend is. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit dient goed doorlatend en licht vochtig te zijn. Een mengsel van potgrond en scherp zand kan geschikt zijn. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Hij gedijt het beste bij helder indirect zonlicht en af en toe wat meststof. Verwijder regelmatig stof van de bladeren om de plant gezond te houden.

  Het schoonmaken van deze plant kan het beste gedaan worden door de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Hiermee worden stof en eventuele plagen verwijderd. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken om de groei van de plant te bevorderen.

  De plant heeft veel indirect licht nodig en verdraagt geen direct zonlicht. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd te felle zonnestralen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, zodat hij goed kan groeien en gedijen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 25°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurwisselingen. Plaats de plant op een plek waar het niet te koud of te warm wordt.

  Kamerplanten zoals 'Charlotte' gedijen goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg voor een luchtvochtigheid van ongeveer 60% om de plant gezond te houden. Eventueel kan regelmatig sproeien met water de luchtvochtigheid verhogen.

  De zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten moet idealiter neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale grondverbeteraars. Te zure of te basische bodems kunnen de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  De Schefflera arboricola 'Charlotte' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die u gebruikt.

 • Omschrijving

  De Schefflera arboricola 'Charlotte' is een populaire kamerplant met een compacte groei en mooie groene bladeren. De bladeren zijn handvormig en glanzend, wat zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling in huis. Deze plant kan goed gedijen in kamers met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig water geven en de plant af en toe benevelen helpt om de Schefflera arboricola 'Charlotte' gezond te houden. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor het een goede keuze is voor een gezonde leefomgeving.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.