Anthurium (Andreanum Grp) Limona Fever

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Anthurium Limona Fever is een prachtige plant met opvallende limoengroene bloemen die lijken op hartvormige schutbladeren. De plant heeft glanzende donkergroene bladeren en bloeit gedurende lange perioden. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die geschikt is voor zowel beginners als ervaren tuiniers. Anthurium Limona Fever heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij helder, indirect licht. Het voegt een vleugje frisheid en kleur toe aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Limona Fever is makkelijk in onderhoud. Het heeft slechts af en toe water nodig en gedijt goed bij normale kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voeding en hem op een lichte plek te zetten.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Plaats hem op een plek waar hij wat schaduw krijgt om verbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  Ja, Anthuriums gedijen goed bij warme temperaturen en houden van een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg er wel voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of te felle zonnestralen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen voor optimale groei.

  Anthurium (Andreanum Grp) Limona Fever bloeit meestal van april tot september en kan bloeien voor enkele weken tot enkele maanden.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw huis. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht in een kamer en het verminderen van giftige stoffen. Het helpt om een gezondere leefomgeving te creëren.

  Ja, ik sta graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Plaats mij daarom op een lichte plek zonder direct zonlicht.

 • Om de plant gezond te houden, is het goed om dode bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen. Snoei eventuele uitstekende takken terug naar de basis van de plant. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de wortels niet in het water staan om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  Voor de Anthurium (Andreanum Grp) Limona Fever is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatief goede potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed vocht doorlatend is en een goede structuur heeft voor een optimale groei van de plant. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen.

  Kamerplanten vereisen goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen voor een goede groei. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is, maar niet te nat. Een potgrond speciaal samengesteld voor kamerplanten is ideaal voor een gezonde ontwikkeling.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer.

  Je kunt stof van de bladeren van kamerplanten afvegen met een vochtige doek. Gebruik bij voorkeur lauw water om de bladeren schoon te maken. Vergeet niet om ook regelmatig de pot en schotel schoon te maken.

  Anthurium planten hebben veel indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats ze op een plek met helder, maar niet direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of te hoge temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een gezonde groei.

  Een hoge luchtvochtigheid wordt aanbevolen voor kamerplanten in het algemeen. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60% is optimaal voor de gezondheid van planten. U kunt de luchtvochtigheid verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De Anthurium gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en slechte groeiomstandigheden voor de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor optimale groei en bloei heeft deze kamerplant regelmatig bemesting nodig. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant van maart tot september ongeveer eens in de twee weken.

 • Omschrijving

  Anthurium Limona Fever is een prachtige plant met opvallende limoengroene bloemen die lijken op hartvormige schutbladeren. De plant heeft glanzende donkergroene bladeren en bloeit gedurende lange perioden. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die geschikt is voor zowel beginners als ervaren tuiniers. Anthurium Limona Fever heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij helder, indirect licht. Het voegt een vleugje frisheid en kleur toe aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.