Bromelia op hout

Overig Bromelia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Bromelia op hout is een exotische en kleurrijke plant die groeit op een stuk hout of schors. De bladeren vormen een rozet en hebben vaak felle kleuren zoals rood, geel of paars. De plant bloeit met opvallende bloemen die uit de rozet tevoorschijn komen. De Bromelia op hout heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte omgeving met regelmatig wat water. Het is een decoratieve plant die een tropische sfeer toevoegt aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de "Bromelia op hout" is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe bij te mesten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te groeien en te gedijen. Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect zonlicht ontvangt gedurende de dag. Het kan helpen om de plant dicht bij een raam te plaatsen waar het licht maar niet direct zonlicht kan ontvangen.

  Deze plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt van lichte tot matige zonlicht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem in een ruimte met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Pas op voor verbranding van de bladeren bij te felle zon.

  Ja, de Bromelia op hout houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten en weg te houden van tocht. Een constante, warme omgeving zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Bromelia op hout bloeit meestal in de maanden juli en augustus en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, Bromelia's staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Deze planten kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof te produceren. Het regelmatig kunnen schoonmaken van de bladeren met een vochtige doek zorgt ervoor dat de Bromelia maximaal kan blijven functioneren als luchtzuiverende plant.

  Ja, het liefst staat deze plant op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperatuur buiten dit bereik kan schadelijk zijn voor de plant. Zorg dus voor een constante temperatuur op deze ideale range voor een gezonde groei.

 • Het is niet nodig om de Bromelia op hout te snoeien, omdat deze plant geen snoei nodig heeft. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kan deze worden verdeeld en opnieuw worden geplant.

  Deze plant heeft weinig water nodig, geef de plant eens in de 1 á 2 weken water. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Gebruik speciale potgrond voor kamerplanten en zorg voor voldoende licht en warmte. Let op dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Zorg voor een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed gedraineerd is. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren op vochtgehalte om te voorkomen dat de plant te nat staat.

  Zet de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht en geef matig water in de bladtrechter. Gebruik regenwater of lauwwarm water en voeg af en toe wat plantenvoeding toe. Verwijder dode bladeren regelmatig en geef de plant af en toe een nevelbeurt voor extra vochtigheid.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de bladeren afstoffen met een zachte doek. Gebruik lauw water om eventueel stof af te spoelen en spuit niet te veel water op de plant. Zorg ervoor dat de plant na het reinigen voldoende kan drogen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Probeer de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige blootstelling aan het licht te garanderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant voldoende warmte en licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid van de omgeving is belangrijk voor deze plant, omdat hij oorspronkelijk uit tropische gebieden komt. Het is aan te raden om de luchtvochtigheid zo hoog mogelijk te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en goed kan groeien.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste potgrond te gebruiken die deze pH-waarde ondersteunt. Overtollig kalk kan de groei van de plant belemmeren.

  Kamerplanten hebben minder voedingsstoffen nodig dan buitenplanten. Geef de plant daarom tijdens de groeiperiode maandelijks vloeibare plantenvoeding. In de wintermaanden is eens in de twee maanden voldoende.

 • Omschrijving

  De Bromelia op hout is een exotische en kleurrijke plant die groeit op een stuk hout of schors. De bladeren vormen een rozet en hebben vaak felle kleuren zoals rood, geel of paars. De plant bloeit met opvallende bloemen die uit de rozet tevoorschijn komen. De Bromelia op hout heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte omgeving met regelmatig wat water. Het is een decoratieve plant die een tropische sfeer toevoegt aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.