Hordeum vulgare Kattengras

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kattengras, ook bekend als Hordeum vulgare, is een grasachtige plant die vaak wordt gebruikt als voedingssupplement voor katten. De plant heeft lange, groene stelen en smalle bladeren die lijken op gazongras. Katten zijn dol op kattengras vanwege de vezels en voedingsstoffen die het bevat, en het kan helpen bij de spijsvertering en het voorkomen van haarballen. Kattengras groeit gemakkelijk binnenshuis en vereist niet veel onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig kattengras aan te bieden aan katten, zodat ze kunnen knabbelen en kauwen om hun instinct om gras te eten te bevredigen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Kattengras is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het groeit goed op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig. Het is goed bestand tegen droge omstandigheden en kan zowel binnen als buiten worden gehouden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat hij minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De plant heeft gemiddeld twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de bovenste laag van de grond aan te raken.

  Kattengras houdt van veel licht, maar niet van direct zonlicht. Plaats de plant daarom op een plek waar het wel veel licht krijgt, maar niet blootgesteld wordt aan de felle zon. Het is het beste om de plant in een lichte ruimte met indirect zonlicht te zetten.

  Ja, Kattengras houdt van warmte en groeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat om voldoende warmte en licht te krijgen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en plotselinge temperatuurwisselingen.

  Kattengras bloeit in het voorjaar en de vroege zomer, meestal gedurende de maanden april tot juni. De bloei kan tot ongeveer 6 weken duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Het is bekend dat kamerplanten de luchtkwaliteit in huis verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is daarom altijd goed om kamerplanten in huis te hebben.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit is de ideale temperatuur voor de plant om goed te gedijen en gezond te blijven. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen.

 • Het kattengras kan regelmatig worden gesnoeid met een schaar of snoeischaar om de groei te bevorderen en een netter uiterlijk te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en stengels om de gezondheid van de plant te bevorderen. Houd de plant goed water geven na het snoeien om stress te voorkomen en de groei te ondersteunen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar voorkom dat de wortels gaan rotten door te veel water.

  Potgrond met een goede drainage is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Vermijd te zure bodems voor optimale groei.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, zonder dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de plant bemesten met kamerplantenvoeding zorgt voor een gezonde groei.

  Om dit type kamerplant schoon te maken, kunt u voorzichtig stof van de bladeren verwijderen met een zachte doek of een lichte waternevel. Vermijd het gebruik van chemicaliën of agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit de plant kan beschadigen. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond en vitaal te houden.

  Kattengras heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Kattengras gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen boven de 25 graden of onder de 15 graden Celsius. Het regelen van de temperatuur is essentieel voor een gezonde groei van de plant.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet idealiter tussen de 50% en 60% liggen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren en indien nodig de luchtvochtigheid aan te passen.

  De ideale zuurgraad voor kamerplanten, waaronder Hordeum vulgare Kattengras, ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Kattengras heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten om de groei en ontwikkeling te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste hoeveelheden.

 • Omschrijving

  Kattengras, ook bekend als Hordeum vulgare, is een grasachtige plant die vaak wordt gebruikt als voedingssupplement voor katten. De plant heeft lange, groene stelen en smalle bladeren die lijken op gazongras. Katten zijn dol op kattengras vanwege de vezels en voedingsstoffen die het bevat, en het kan helpen bij de spijsvertering en het voorkomen van haarballen. Kattengras groeit gemakkelijk binnenshuis en vereist niet veel onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig kattengras aan te bieden aan katten, zodat ze kunnen knabbelen en kauwen om hun instinct om gras te eten te bevredigen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.