Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova LL Fuerte

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia Dahlinova LL Fuerte is een prachtige en kleurrijke bloem met dubbele bloemblaadjes en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallende en levendige oranje kleur die direct de aandacht trekt. Deze dahlia is ideaal voor in bloembedden, borders of bloembakken en trekt vlinders en bijen aan. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en gedijt het beste in een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een langdurige en weelderige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova LL Fuerte is relatief makkelijk in onderhoud en vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en te controleren op eventuele plagen. Met de juiste verzorging zal de plant goed gedijen en mooie bloemen produceren.

  Ja, de Dahlia plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet hem daarom op een plek met veel zonlicht, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Het is belangrijk om hem regelmatig te draaien zodat alle kanten van de plant voldoende licht krijgen.

  De Dahlia plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren voordat je water geeft.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova LL Fuerte houdt niet van felle zon, hij heeft liever een lichte standplaats met wat indirect zonlicht. Direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant dus op een plek met genoeg licht, maar vermijd de felle zon.

  Ja, de Dahlia houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om optimaal te groeien en bloeien. Regelmatig water geven en een goede luchtvochtigheid bevorderen ook de gezondheid van de plant.

  De Dahlia bloeit meestal vanaf juli tot aan oktober en de bloeiperiode kan ongeveer 8 tot 12 weken duren. Dahlia's zijn populaire bloemen vanwege hun lange bloeitijd en diverse kleuren en vormen.

  Ja, de Dahlia plant heeft een luchtzuiverende werking en kan bijdragen aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het zorgt voor het filteren van schadelijke stoffen en het verhogen van de luchtvochtigheid. Het is daarom een goede keuze als kamerplant.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Te warme of te koude temperaturen kunnen de groei en bloei van de plant beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte plek te zetten om de beste resultaten te behalen.

 • Dahliaplanten moeten regelmatig worden gesnoeid om nieuwe groei te stimuleren en de plant gezond te houden. Snoei dode of beschadigde stelen terug tot net boven de grond en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voeding en water krijgt na het snoeien.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant één à twee keer per week water te geven.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova LL Fuerte heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten.

  De bodemkwaliteit voor de Dahlia plant dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn, met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei van de plant. Daarnaast is een regelmatige bemesting aan te raden om de optimale groeiomstandigheden te handhaven.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova LL Fuerte heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant eens in de twee weken met plantenvoeding speciaal voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Je kunt de bladeren van de plant schoonmaken door ze af te nemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat je regelmatig stof en vuil verwijdert om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Dahlia plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor voldoende licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor de dahlia ligt tussen de 15 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, aangezien dit de groei kan belemmeren. Het is belangrijk om de plant op een constante en gematigde temperatuur te houden.

  De Dahlia plant gedijt goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog is, omdat dit schimmel- en rotproblemen kan veroorzaken. Regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Kamerplanten gedijen het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor de meeste kamerplanten. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor een goede groei en bloei. Overmatige bemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Dahlia Dahlinova LL Fuerte is een prachtige en kleurrijke bloem met dubbele bloemblaadjes en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallende en levendige oranje kleur die direct de aandacht trekt. Deze dahlia is ideaal voor in bloembedden, borders of bloembakken en trekt vlinders en bijen aan. De plant bloeit van de zomer tot de herfst en gedijt het beste in een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een langdurige en weelderige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.