Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova LL Pecos

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova LL Pecos is een prachtige en kleurrijke bloem met grote en weelderige bloemblaadjes in een warme perzikroze kleur. Deze dahlia heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele zomerseizoen. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en is ideaal voor het planten in borders, bloembakken of potten. De Dahlinova LL Pecos is een echte blikvanger en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en voeding nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Dahlia plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Zorg voor voldoende water en licht, en de plant zal goed gedijen. Het is belangrijk om de bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen.

  De Dahlia plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur in de buurt van een raam. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Dahlia heeft wekelijks water nodig, maar het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door lichtjes te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot. Houd de grond vochtig maar niet drassig.

  Deze plant houdt van felle zonlicht en kan het beste worden geplaatst op een plek waar hij direct zonlicht ontvangt. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede luchtvochtigheid. Deze plant kan goed gedijen in zonnige, warme omgevingen.

  Ja, de Dahlia houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om optimale groei en bloei te bevorderen. Overmatige kou kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlindova bloeit meestal vanaf de zomermaanden tot aan de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 8-10 weken duren.

  Ja, de dahlia plant staat erom bekend luchtzuiverend te zijn. Het kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis en zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Het is een goede keuze voor in huis als je op zoek bent naar een plant die de lucht kan verbeteren.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova LL Pecos staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om goed te kunnen groeien. Temperaturen buiten dit bereik kunnen invloed hebben op de gezondheid en groei van de plant.

 • Het is aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloeiperiode te verlengen. In het najaar kunnen de stengels tot aan de grond worden afgesneden om de plant voor te bereiden op de winter. Dahlia's kunnen ook worden getopt om bossigere groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de plant geen stilstaand water in de pot heeft, dit kan wortelrot veroorzaken. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig vanwege de lagere groeiactiviteit.

  De Dahlia heeft vochtige, goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Gebruik een mengsel van potgrond met extra vermiculiet of perliet voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet constant in natte grond staat om wortelrot te voorkomen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova LL Pecos gedijt het beste in goed doorlatende grond met een goede vochtigheidsgraad. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een licht zure pH-waarde heeft. Een regelmatige bemesting kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Dahlia plant heeft regelmatig water nodig, maar houdt niet van teveel water. Zorg voor voldoende zonlicht en bemest de plant regelmatig voor een goede groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte borstel of een vochtige doek. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen. Houd de plant regelmatig schoon om de gezondheid te bevorderen.

  De Dahlia heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek waar het minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Zorg er wel voor dat de plant niet verbrandt door te felle zon.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen koude tocht en extreme temperaturen. Een constante en gematigde temperatuur bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, maar ook niet te hoog. Een luchtbevochtiger kan helpen als de lucht te droog is.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova LL Pecos heeft graag een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is.

  Dahlia's hebben bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Dahlinova LL Pecos is een prachtige en kleurrijke bloem met grote en weelderige bloemblaadjes in een warme perzikroze kleur. Deze dahlia heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het hele zomerseizoen. De plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en is ideaal voor het planten in borders, bloembakken of potten. De Dahlinova LL Pecos is een echte blikvanger en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die regelmatig water en voeding nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.