Petunia Passionata Magenta

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Passionata Magenta is een prachtige hangplant met vurig roze bloemen die de tuin of balkon opfleurt. De bloemen hebben een intense magenta kleur en een fluweelachtige textuur. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de hele zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon. Ideaal voor het toevoegen van kleur en levendigheid aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia Passionata Magenta is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een eenjarige plant die in het voorjaar en de zomer bloeit met mooie magenta bloemen. De plant moet elk jaar opnieuw geplant worden.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens de winter. Het is dus aan te raden om de plant tijdens de koudere maanden binnen te zetten of te beschermen tegen de vorst. De plant kan het beste worden behandeld als een eenjarige plant.

  Ja, de Petunia Passionata Magenta is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en groeit goed in de tuin. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langdurige bloei.

  De Petunia Passionata Magenta heeft ongeveer een ruimte nodig van 20 tot 30 centimeter in de grond om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten om overbevolking te voorkomen.

  Deze tuinplant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant worden belemmerd en zal de bloei minder uitbundig zijn. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Petunia Passionata Magenta heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant eens per week te bewateren, maar dit kan afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en de grond waarin de plant groeit.

  Ja, tuinplanten zoals Petunia Passionata Magenta zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun heldere kleuren en nectarrijke bloemen. Deze planten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om tuinplanten te kiezen die bijen en vlinders aantrekken om de natuurlijke bestuiving te bevorderen.

  Petunia Passionata Magenta draagt niet direct bij aan de biodiversiteit, omdat het een sierplant is en geen inheemse plantensoort. Het biedt wel nectar voor bestuivende insecten en kan zo indirect bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Over het algemeen zijn inheemse planten beter voor de biodiversiteit dan uitheemse soorten.

  Petunia Passionata Magenta bloeit over het algemeen van mei tot en met september en kan tot wel 6 maanden lang bloeien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant tijdens langdurige hitte en felle zonnestralen te beschermen.

  Nee, de Petunia Passionata Magenta is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt afgeraden om de bloemen of bladeren van deze plant te eten.

  Ja, de Petunia Passionata Magenta is geluidsdempend vanwege zijn dichte groei en bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Hierdoor kan hij helpen om het geluid in uw tuin te verminderen. Planten in het algemeen hebben een positief effect op het verminderen van geluidsoverlast.

 • Om de plant gezond te houden is het belangrijk om regelmatig oude bloemen te verwijderen. Verwijder de uitgebloeide bloemen door ze met een schaar af te knippen. Dit bevordert een langere bloei van de plant.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmel te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Petunia Passionata Magenta hebben voedzame potgrond nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg voor een luchtige potgrond die goed water doorlaat, met toevoeging van meststoffen voor een gezonde groei. Vermijd te zware of te compacte grond, dit kan de wortels verstikken en leiden tot slechte groei.

  De Tuinplanten groeien het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 voor optimale groei en bloei. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De planten dienen te worden geplaatst op een zonnige locatie met voldoende licht. Ze gedijen het best in goed doorlatende grond en kunnen zowel in de volle grond als in potten worden geplant. Vermijd natte, drassige grond om de planten gezond te houden.

  Tuinplanten zoals Petunia Passionata Magenta hebben bescherming nodig tijdens de wintermaanden. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door middel van bijvoorbeeld een laag mulch of een speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd teveel vocht in de grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende stikstof, fosfor en kalium. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking, meestal is dit elke 4-6 weken tijdens het groeiseizoen.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij tuinplanten. Het kan ook helpen bij het beschermen van de wortels tegen kou. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch.

  De Petunia Passionata Magenta gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Houd de bodem vruchtbaar en goed doorlatend voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft over het algemeen weinig last van ongedierte. Bij eventuele problemen kunnen bladluizen, witte vlieg, en slakken voorkomen. Deze kunnen behandeld worden met natuurlijke bestrijdingsmiddelen of door regelmatig inspectie en handmatig verwijderen.

 • Omschrijving

  De Petunia Passionata Magenta is een prachtige hangplant met vurig roze bloemen die de tuin of balkon opfleurt. De bloemen hebben een intense magenta kleur en een fluweelachtige textuur. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de hele zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een sterke en gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon. Ideaal voor het toevoegen van kleur en levendigheid aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.