Sutera cordata Starlight

Sutera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Sutera cordata Starlight is een schitterende hangplant met kleine, witte bloemen die bloeien van het voorjaar tot de herfst. De bloemen hebben een sterrenvormige structuur en creëren een prachtig contrast met het groene blad. Deze plant is perfect voor hangpotten of bloembakken en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft en af en toe bemesting. De Sutera cordata Starlight voegt een vleugje elegantie en kleur toe aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. Het is dus een geschikte plant voor in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in verschillende omgevingen. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende om de plant te laten groeien en bloeien.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 20-30 centimeter ruimte tussen elke plant te houden. Op die manier kunnen ze goed groeien en zich verspreiden. Zorg er ook voor dat ze voldoende ruimte hebben om zich uit te breiden.

  "Sutera cordata Starlight groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei minder snel zijn en de bloei minder uitbundig. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei."

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen of te verzadigen. Het is raadzaam om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de bovenste laag van de grond te voelen.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar produceren. Het kan dus een goede keuze zijn voor de tuin om deze insecten aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het insecten aantrekt, zoals bijen en vlinders. Hierdoor draagt het bij aan de bestuiving van andere planten in de tuin. Daarnaast zorgt het groen van de plant voor extra zuurstof in de omgeving.

  De plant bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. Het is verstandig om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de plant Sutera cordata Starlight is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Eetbare planten zijn meestal specifiek gekweekt voor consumptie en deze plant behoort niet tot die categorie.

  Ja, deze plant heeft een dicht bladerdek dat geluid kan absorberen. Dit zorgt voor een geluidsdempend effect in de omgeving waar de plant groeit.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden en om oude, verwelkte bloemen te verwijderen. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of na de bloei. Snoei de plant tot net boven de bladeren om de groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten heeft goed doorlatende potgrond nodig met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar ook weer niet te nat wordt. Verpot de plant indien nodig om de 2-3 jaar om de grond vers en voedzaam te houden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond van tevoren goed te bemesten met organische meststoffen voor een gezonde groei van de plant.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek staat. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze te verplaatsen naar een beschutte plek of af te dekken met stro of vliesdoek. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de planten in potten naar binnen te halen tijdens de koudste maanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant ook regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Sutera cordata Starlight hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met de juiste verhouding van voedingsstoffen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Het is gunstig om een bodembedekker zoals boomschors of bladermulch rond de plant te leggen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch beschermt de plant tegen extreme temperaturen en voorkomt dat de wortels beschadigd raken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om te voorkomen dat de plant verstikt.

  De Tuinplanten verkiezen een gematigde zuurgraad van de bodem. Idealiter ligt de pH-waarde tussen 6 en 7 voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig, bij te sturen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijt of lieveheersbeestjes. Ook regelmatig controleren op luis en rupsen kan helpen om eventueel ongedierte snel te verwijderen. Het is belangrijk om preventief te werk te gaan en de plant regelmatig te inspecteren.

 • Omschrijving

  De Sutera cordata Starlight is een schitterende hangplant met kleine, witte bloemen die bloeien van het voorjaar tot de herfst. De bloemen hebben een sterrenvormige structuur en creëren een prachtig contrast met het groene blad. Deze plant is perfect voor hangpotten of bloembakken en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft en af en toe bemesting. De Sutera cordata Starlight voegt een vleugje elegantie en kleur toe aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.