Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Pink'

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Pink' is een prachtige bloem met een zonnige roze kleur. Deze dahlia heeft een compacte groeiwijze en produceert vele bloemen die in de zomer en herfst bloeien. De bloemen hebben een opvallende vorm en zijn ideaal voor het toevoegen van kleur in de tuin of in bloemstukken. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. 'Sunshine Pink' is een populaire soort onder tuinliefhebbers vanwege de heldere kleur en de overvloedige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een bloeiende plant die in de zomer en herfst bloemen produceert. Het wordt aanbevolen om de plant 's winters binnen te zetten of te beschermen tegen vorst.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Pink' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. De plant zal niet overleven bij strenge vorst.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Pink' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Ook is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De dahlia plant heeft voldoende ruimte nodig voor de groei en bloei. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 40-60 centimeter tussen elke dahlia plant om genoeg ruimte te geven voor de wortels en bloemontwikkeling. Houd ook rekening met de hoogte van de plant, zodat deze geen schaduw werpt op andere planten in de tuin.

  Dahlias groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat ze minstens 6 uur zonlicht per dag krijgen voor optimale groei en bloei. In de schaduw kunnen ze minder bloemen produceren en wat langer worden.

  Tuinplanten zoals de Dahlia hebben over het algemeen 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze om biodiversiteit in de tuin te stimuleren. Plant ze samen met andere bloeiende planten om de aanwezigheid van vlinders en bijen aan te trekken.

  Dahliaplanten trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat positief is voor de biodiversiteit in de tuin. Ze bieden ook beschutting en voedsel voor kleine dieren. Het is daarom een goede toevoeging aan de tuin om de biodiversiteit te stimuleren.

  De Dahlia bloeit meestal van juli tot de eerste vorst in de herfst. De bloeiperiode kan variëren van 6 tot 8 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Dahlia's staan bekend om hun lange bloeiperiode.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Pink' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig is.

  Nee, dahlia's zijn niet eetbaar. Hoewel de planten niet giftig zijn voor mensen, wordt het niet aangeraden om ze te consumeren. Het is beter om ze enkel voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, Dahlia's hebben het vermogen om geluid te dempen dankzij hun bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Het effect is echter minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten zoals bamboe of varens. Dahlia's kunnen wel bijdragen aan het creëren van een rustige en ontspannen omgeving in de tuin.

 • Het is belangrijk om regelmatig de verwelkte bloemen van de dahlia te verwijderen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Snoei indien nodig dode of beschadigde stelen weg om de gezondheid van de plant te ondersteunen. Knip in het najaar alle stelen tot ongeveer 15 cm boven de grond af om de plant voor te bereiden op de winter.

  Geef de Dahlia voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond regelmatig vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant in een te natte bodem staat om wortelrot te voorkomen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Pink' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten en zorg voor voldoende voedingstoffen.

  De Tuinplant Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Pink' groeit het beste in goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg compost of organische mest toe voor extra voedingsstoffen.

  De Dahlia 'Sunshine Pink' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een goede groei en bloei. Plaats de Dahlia in goed doorlatende grond voor optimale resultaten.

  Dahlia's moeten in de winter worden beschermd tegen vorst door ze op te graven en binnen op een koele, donkere plaats te bewaren. Zorg ervoor dat de knollen droog zijn voordat je ze opslaat om rotting te voorkomen. Na de winter kunnen de knollen weer buiten worden geplant wanneer de kans op vorst voorbij is.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen en bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei. Snoei in het najaar de stengels tot de grond af om de plant voor te bereiden op de winter.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Pink' heeft regelmatig voeding nodig om goed te groeien en te bloeien. Gebruik een algemene meststof speciaal voor tuinplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot het najaar, voor optimale resultaten.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Het zorgt voor een gezonde bodem en beschermt de wortels van de plant tegen temperatuurschommelingen. Kies voor organisch materiaal zoals compost, boomschors of stro.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Pink' gedijt het best in neutrale tot licht zure bodemomstandigheden. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op aanwezigheid van bijvoorbeeld luizen, slakken of rupsen en deze handmatig te verwijderen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet om het ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine Pink' is een prachtige bloem met een zonnige roze kleur. Deze dahlia heeft een compacte groeiwijze en produceert vele bloemen die in de zomer en herfst bloeien. De bloemen hebben een opvallende vorm en zijn ideaal voor het toevoegen van kleur in de tuin of in bloemstukken. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. 'Sunshine Pink' is een populaire soort onder tuinliefhebbers vanwege de heldere kleur en de overvloedige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.