Dahlia (Miscellaneous Grp) Sunshine

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dahlia (Miscellaneous Grp) Sunshine is een prachtige dahlia met felgele bloemen en een zonnige uitstraling. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomer en het najaar. De bloemen hebben een opvallende en vrolijke kleur die direct de aandacht trekt in de tuin. Dahlia Sunshine is perfect voor borders, bloembedden en potten op het terras. Deze dahlia trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een aanwinst is voor de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de dahlia is geen groenblijvende plant. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer op. De dahlia is een knolgewas dat jaarlijks opnieuw geplant moet worden.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Sunshine is winterhard tot ongeveer -5°C. Planten in de categorie Tuinplanten kunnen over het algemeen vorst goed verdragen. Het is echter altijd aan te raden om de planten bij strenge vorst extra te beschermen.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Sunshine is redelijk eenvoudig te onderhouden en te verzorgen in de tuin. Regelmatig water geven en bijmesten tijdens het groeiseizoen zal de plant gezond houden. Daarnaast is het belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Dahlia's hebben ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Een afstand van ongeveer 30-60 cm tussen elke plant wordt aanbevolen. Zorg voor voldoende licht en luchtstroom voor een optimale groei.

  Tuinplanten, inclusief de Dahlia Sunshine, groeien het beste in de volle zon. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant mogelijk beperkt worden. Kies dus een zonnige plek in de tuin voor een optimale groei en bloei.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Sunshine heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft.

  Ja, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Sunshine trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een ideale plant voor tuinen die bijdragen aan het bevorderen van de biodiversiteit. Het kan dus helpen bij het aantrekken van nuttige bestuivers naar jouw tuin.

  Dahliaplanten trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Ze zorgen voor kleur en variatie, wat kan helpen om verschillende soorten dieren aan te trekken. Het is daarom een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van juli tot oktober en de bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden en de verzorging van de plant. Dahlia's staan bekend om hun lange bloeiperiode en kleurrijke bloemen.

  De Dahlia plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de Dahlia (Miscellaneous Grp) Sunshine is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om alleen planten te consumeren die specifiek als voedsel worden gekweekt. Het is belangrijk om geen planten uit de tuin te eten tenzij je zeker weet dat ze veilig zijn.

  De meeste planten hebben een beperkte geluidsdempende werking, vanwege hun bladeren en struikachtige structuur. Het effect is echter over het algemeen minimaal en voornamelijk gericht op hogere frequenties. Dahlia's zijn voornamelijk decoratief en hebben geen specifieke geluidsdempende eigenschappen.

 • Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer 15 cm boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken tijdens het groeiseizoen. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te verlengen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme periodes en droge omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om de plant 's ochtends water te geven om schimmelziekten te voorkomen.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Sunshine heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond die geschikt is voor tuinplanten om de plant gezond te houden.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Sunshine gedijt het beste in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en voldoende vocht vasthoudt. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 voor optimale groei.

  Zet de plant op een zonnige plek in de tuin met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot problemen zoals rot.

  In de winter moeten Dahlia's worden beschermd tegen vorst door ze uit de grond te halen en op een koele, vorstvrije plek te bewaren. Zorg ervoor dat de bollen droog zijn voordat ze worden opgeslagen. Ze kunnen in het voorjaar opnieuw geplant worden.

  Dahlia's hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Knip in het najaar de stengels af en graaf de knollen op om vorstschade te voorkomen.

  Bemest de Dahlia plant in het voorjaar met een evenwichtige meststof. Herhaal dit elke 4 tot 6 weken tijdens het groeiseizoen. Gebruik compost of organische mest om de bloei te bevorderen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij tuinplanten. Het kan ook de bodemtemperatuur reguleren en voedingsstoffen toevoegen aan de grond. Het is belangrijk om elk jaar een nieuwe laag mulch aan te brengen voor optimale groei en bloei.

  De Dahlia (Miscellaneous Grp) Sunshine groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een zuurgraad tussen de pH 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen.

  Gebruik neemolie of een biologisch bestrijdingsmiddel om ongedierte zoals luizen en trips te bestrijden. Gebruik regelmatig een sterke waterstraal om spintmijten te verwijderen. Controleer regelmatig op tekenen van ongedierte en neem indien nodig actie.

 • Omschrijving

  Dahlia (Miscellaneous Grp) Sunshine is een prachtige dahlia met felgele bloemen en een zonnige uitstraling. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomer en het najaar. De bloemen hebben een opvallende en vrolijke kleur die direct de aandacht trekt in de tuin. Dahlia Sunshine is perfect voor borders, bloembedden en potten op het terras. Deze dahlia trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een aanwinst is voor de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.