Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine White'

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dahlia 'Sunshine White' er en smuk blomst med hvide kronblade og en gul kerne. Denne dahlia har en kompakt vækst og blomstrer rigeligt om sommeren og efteråret. Blomsterne har en iøjnefaldende udstråling og er perfekte til at tilføje lys og kontrast i haven. 'Sunshine White' er en alsidig plante, som kan vokse både i bede og i potter. Denne dahlia tiltrækker sommerfugle og bier og er let at passe på.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine White' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade og blomster om efteråret og tåler ikke frost. Det er en haveplante, der vil skyde igen om foråret.

  Dahliaplanten (Miscellaneous Grp) 'Sunshine White' er vinterhårdfør til ca. -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren. Denne haveplante bør bedst sættes ud igen om foråret.

  Ja, gøgeurter er generelt nemme at vedligeholde i haven. De har brug for regelmæssig vanding og sollys, og skal også gødes regelmæssigt. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen.

  Dahliaplanter elsker plads til at vokse, så sørg for at der er omkring 30-50 cm mellem hver plante. Dette sikrer tilstrækkelig luftcirkulation og forhindrer, at planterne konkurrerer om vand og næringsstoffer. Det er vigtigt at opretholde den rette afstand for en sund vækst og blomstring.

  Dahliaer trives bedst i fuld sol med mindst 6 timers direkte sollys om dagen. I skyggen vil de sandsynligvis producere færre blomster og ikke vokse så godt. Vælg derfor et solrigt sted for de bedste resultater.

  Dahliablomsten har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Tjek regelmæssigt jordens fugtighed og juster vandingen derefter.

  Ja, Dahlia 'Sunshine White' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren og de farverige blomster, der tiltrækker dem. Det er en attraktiv plante for bestøvere i haven og medvirker til biodiversitet ved at tiltrække nyttige insekter. Det er en værdifuld tilføjelse til enhver have, der ønsker at tiltrække bier og sommerfugle.

  Ja, dahliaer tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle og bidrager således til biodiversiteten i haven. Derudover kan dahliaer fungere som skjulesteder for små dyr og insekter. Med deres glade blomster og forskellige former og farver kan de skabe en livlig og varieret haveomgivelse.

  Dahlien blomstrer fra juli til oktober og har en lang blomstringsperiode på cirka 3 til 4 måneder.

  Ja, Dahlia planten tåler fuld sol godt og har brug for mindst 6 timers solskin om dagen for at trives godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i perioder med skarp sol og varme. Dahliaer vokser bedst på en solrig placering med godt drænet jord.

  Nej, Dahlia planten er ikke spiselige. Det er vigtigt ikke at indtage dele af planten, da det kan være giftigt for mennesker og dyr. Det er primært beregnet som en dekorativ haveplante.

  Dahliaer har ikke lyddæmpende egenskaber. Disse planter er primært dekorative og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i haven. Dahliaer tiltrækker bier og sommerfugle, hvilket er gavnligt for biodiversiteten i haven.

 • Dahlier skal regelmæssigt beskæres for at forlænge blomsterperioden og fremme sund vækst. Fjern visne blomster og beskær stængler tilbage til lige over jorden om efteråret. Fjern også svage eller beskadigede stængler for at holde planten sund.

  Giv regelmæssigt vand til Dahlia 'Sunshine White', især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodskader. Undgå dog, at jorden bliver for våd, da dette også kan skade planten.

  Denne plante har brug for veldrænet pottemuld for at forhindre, at rødderne bliver for våde. Brug en rig pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, om pottemulden er tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd.

  En god jordkvalitet er afgørende for væksten af haveplanter. Sørg for, at jorden er veldrænet og rig på næringsstoffer. For meget våd jord kan føre til rådne rødder, så sørg for god dræning.

  Dahlia (Miscellaneous Grp) 'Sunshine White' trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med lys for at kunne vokse og blomstre godt. Undgå for våd jord for at forhindre rodøt.

  Dahlier tåler ikke frost og skal beskyttes om vinteren ved at tage knoldene op af jorden og opbevare dem frostfrit. For at beskytte knoldene mod råd kan de opbevares i tørvefjæl eller tørt sand. Sørg for at opbevare knoldene et køligt og mørkt sted.

  Dahliaplanter trives i fugtig jord, og regelmæssig vanding er vigtig. For at fremme blomstringen anbefales det at fjerne visne blomster regelmæssigt. Om vinteren er det vigtigt at opbevare knoldene frostfrit.

  Haveplanter som Dahliablomster har brug for regelmæssig gødskning i løbet af vækstsæsonen for at fremme sund vækst og blomstring. Brug en afbalanceret gødning specielt formuleret til blomstrende planter. Fordel gødningen jævnt over jorden omkring planten og rive den let ind.

  Det er vigtigt at mulche jorden omkring Dahliaplanten med organisk materiale såsom kompost eller træflis. Dette hjælper med at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Sørg for, at muldlaget ikke ligger direkte op ad plantens stængler for at undgå kvælning.

  Haveplanter som Dahlia 'Sunshine White' foretrækker neutrale til let sure jordarter med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og foretage justeringer med kalk eller svovl efter behov. En optimal surhedsgrad sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter kan regelmæssig kontrol af insekter og snegle hjælpe. Brug af biologiske bekæmpelsesmidler som marihøner eller nematoder kan også være effektivt. Sørg desuden for god luftning og dræning af jorden for at forebygge svampe og sygdomme.

 • Beskrivelse

  Dahlia 'Sunshine White' er en smuk blomst med hvide kronblade og en gul kerne. Denne dahlia har en kompakt vækst og blomstrer rigeligt om sommeren og efteråret. Blomsterne har en iøjnefaldende udstråling og er perfekte til at tilføje lys og kontrast i haven. 'Sunshine White' er en alsidig plante, som kan vokse både i bede og i potter. Denne dahlia tiltrækker sommerfugle og bier og er let at passe på.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.