Diascia Coral Belle

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia Coral Belle is een prachtige tuinplant met trossen koraalroze bloemen die bloeien in de lente en zomer. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 20-30 cm hoog worden. Diascia Coral Belle doet het goed in zon tot halfschaduw en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor borders, rotstuinen en hangmanden, en trekt vlinders en bijen aan. Regelmatig water geven en doodkoppen zal de bloei bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Diascia Coral Belle is niet groenblijvend. Het is eenjarig en zal in de winter afsterven. Het is aan te raden om deze plant jaarlijks opnieuw te planten in het voorjaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te halen of af te dekken met een jute zak of speciale winterbescherming.

  Ja, de Diascia Coral Belle is een makkelijke plant in onderhoud. Het enige wat deze plant nodig heeft, is voldoende zonlicht en regelmatig water geven. Verder is het belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloeiperiode te verlengen.

  Diascia Coral Belle heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en bloeien. Houd ook rekening met de omringende planten en zorg voor voldoende luchtstroom rond de plant.

  Diascia Coral Belle groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook in de schaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant nog voldoende licht krijgt, anders kan de groei verminderen. Over het algemeen doet de plant het goed in verschillende lichtomstandigheden.

  Tuinplanten zoals de Diascia Coral Belle hebben over het algemeen regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 2-3 keer per week water. Houd de grond altijd goed in de gaten en pas de frequentie van water geven aan op basis van de plant en weersomstandigheden.

  Ja, de plant Diascia Coral Belle is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen trekken deze insecten aan vanwege hun nectar en kleurrijke verschijning, wat bijdraagt aan de bestuiving van de plant. Het is dus een waardevolle toevoeging aan een tuin om biodiversiteit te bevorderen.

  Tuinplanten zoals "Diascia Coral Belle" zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit omdat ze insecten en bijen aantrekken met hun nectar en pollen. Dit kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin en het ecosysteem. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten aan te bieden om verschillende soorten insecten en dieren aan te trekken.

  De plant bloeit van mei tot en met september en de bloei kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren. De bloemen zijn vaak in deze periode in bloei en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

  Ja, Diascia Coral Belle kan goed tegen de volle zon en zal het beste groeien en bloeien op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is raadzaam om de plant in de ochtend of avond water te geven om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, Diascia Coral Belle is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren. Het wordt niet als eetbaar beschouwd en kan schadelijk zijn bij inname.

  Ja, deze plant heeft een beperkt geluidsdempend effect door zijn bladeren en stengels. Echter, het is niet zo effectief als bijvoorbeeld een muur of gordijnen. Het is vooral gunstig in combinatie met andere geluidsdempende maatregelen.

 • De plant kan regelmatig worden teruggesneden om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde stengels en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei na de bloei in het najaar voor een gezonde groei in het volgende seizoen.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Laat de grond tussen waterbeurten door iets opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  De Tuinplant Diascia Coral Belle groeit het beste in humusrijke potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond geschikt voor bloeiende planten.

  De Diascia Coral Belle gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig toevoegen van compost kan helpen bij het behouden van een gezonde bodemkwaliteit.

  De Diascia plant dient op een zonnige standplaats te worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om optimaal te groeien. Plaats de plant in goed doorlatende grond.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kun je een laag mulch aanbrengen rond de basis van de plant. Ook kun je de plant in een pot in een vorstvrije ruimte zetten tijdens koude periodes. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, en regelmatig bemesten bevordert de groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot te veel groei en verminderde bloei.

  Mulch zorgt ervoor dat de grond rondom de plant vochtig blijft en beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen. Het helpt ook onkruidgroei te verminderen en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Mulch kan worden aangebracht in het voorjaar voor het beste resultaat.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze tuinplanten is neutraal tot licht zuur. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat. Het toevoegen van compost kan helpen om de zuurgraad te reguleren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren op bladluizen, spint en witte vlieg. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte. Ook kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen die geen schade toebrengen aan de plant.

 • Omschrijving

  Diascia Coral Belle is een prachtige tuinplant met trossen koraalroze bloemen die bloeien in de lente en zomer. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 20-30 cm hoog worden. Diascia Coral Belle doet het goed in zon tot halfschaduw en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Deze plant is perfect voor borders, rotstuinen en hangmanden, en trekt vlinders en bijen aan. Regelmatig water geven en doodkoppen zal de bloei bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.