Diascia Pink Panther

Diascia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Diascia Pink Panther is een prachtige en kleurrijke vaste plant met trossen van kleine, roze bloemen die lijken op kleine orchideeën. De bloemen hebben een mooie, lichtgevulde uitstraling en bloeien van het vroege voorjaar tot de late herfst. De plant groeit compact en rechtop, en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. Diascia Pink Panther gedijt het best in de volle zon tot halfschaduw en heeft goed doorlatende grond nodig. Het is een ideale keuze voor borders, rotstuinen en containers vanwege zijn langdurige bloei en aantrekkelijke uiterlijk.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Diascia Pink Panther is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens vorstperiodes te beschermen met bijvoorbeeld een winterdek. In de lente zal de plant weer gaan groeien en bloeien.

  De Diascia Pink Panther is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig zorg nodig heeft. Het groeit goed in de volle zon en vereist regelmatig water geven. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten.

  De diasica Pink Panther heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Zorg voor een zonnige standplaats en voldoende voedingsstoffen in de grond.

  Tuinplanten groeien over het algemeen het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei vertragen en kan de plant minder bloemen produceren. Zorg daarom voor voldoende licht voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig of de grond vochtig aanvoelt voordat je water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen bevatten nectar en trekken hierdoor vlinders en bijen aan. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  De Diascia Pink Panther is een geliefde tuinplant die bijen en vlinders aantrekt met zijn kleurrijke bloemen. Hierdoor draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is daarom een goede keuze voor mensen die willen bijdragen aan het behoud van planten en dieren in hun omgeving.

  De plant bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 maanden. De bloemen komen in verschillende tinten roze en paars en trekken bijen en vlinders aan.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Hij gedijt goed in goed doorlatende grond.

  Nee, de plant Diascia Pink Panther is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen tuinplanten te eten, tenzij uitdrukkelijk vermeld. Het consumeren van tuinplanten kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft kleine bloemen die geluid kunnen dempen. Door zijn bladeren kan de plant ook geluidsgolven absorberen en zo voor een rustige omgeving zorgen. Het is geen volledige geluidsdemper, maar kan wel bijdragen aan een verminderd geluidsniveau in de omgeving.

 • De plant kan het beste na de bloei teruggesnoeid worden om de vorm compact te houden. Verwijder dode of uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren. Knip de stelen tot ongeveer 2,5 cm boven de grond af.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd wel dat de wortels te nat worden. Het is raadzaam om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Diascia Pink Panther gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft. Gebruik bij voorkeur potgrond voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  Diascia Pink Panther gedijt het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Een grond met een neutrale zuurtegraad is ideaal voor deze tuinplant.

  De Diascia Pink Panther gedijt het beste op een zonnige standplaats in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden om de plant gezond te houden. De plant kan ook goed gedijen in een border of bloembak.

  Tuinplanten zoals deze kunnen gevoelig zijn voor vorst en koude temperaturen. Het is aan te raden om tijdens de wintermaanden de plant te beschermen met bijvoorbeeld een laag mulch of een beschermende doek. Daarnaast kan het helpen om de plant op een beschutte plek te zetten.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerde grond hebben. Geef de plant regelmatig voeding en verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  De Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is aan te raden om in het voorjaar en zomer een meststof speciaal voor bloeiende planten te gebruiken. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen is belangrijk voor de plant omdat het helpt vocht vast te houden, onkruidgroei te voorkomen en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of compost als mulch rondom de plant. Het wordt aanbevolen om in het voorjaar een verse laag mulch aan te brengen voor optimale groei.

  De Tuinplanten die gedijen goed bij een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig de juiste bemesting toe te passen om de plant gezond te houden. Een goede zuurgraad in de bodem zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals aaltjes, roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op ongedierte en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voldoende zonlicht, omdat gezonde planten minder vatbaar zijn voor plagen.

 • Omschrijving

  Diascia Pink Panther is een prachtige en kleurrijke vaste plant met trossen van kleine, roze bloemen die lijken op kleine orchideeën. De bloemen hebben een mooie, lichtgevulde uitstraling en bloeien van het vroege voorjaar tot de late herfst. De plant groeit compact en rechtop, en bereikt een hoogte van ongeveer 30-40 cm. Diascia Pink Panther gedijt het best in de volle zon tot halfschaduw en heeft goed doorlatende grond nodig. Het is een ideale keuze voor borders, rotstuinen en containers vanwege zijn langdurige bloei en aantrekkelijke uiterlijk.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.