Nematanthus 'Gietvoz'

Nematanthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nematanthus 'Gietvoz' is een sierlijke en kleurrijke plant met opvallende oranje bloemen die lijken op kleine lantaarntjes. De plant groeit compact en heeft donkergroene bladeren die zorgen voor een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. 'Gietvoz' gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden. Deze plant is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn unieke en vrolijke uitstraling. Het is belangrijk om 'Gietvoz' regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg er wel voor dat hij niet in direct zonlicht staat, want dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De plant heeft 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de grond met je vinger te testen voordat je water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert lichte tot matige schaduw. Fel zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Zorg er daarom voor dat de plant op een plek staat waar het zonlicht gefilterd wordt.

  De Nematanthus 'Gietvoz' houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en regelmatig te besproeien.

  De Nematanthus 'Gietvoz' bloeit meestal in de maanden april tot en met september en de bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het is altijd goed om regelmatig te ventileren voor een gezonde leefomgeving.

  Deze plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant daarom niet in de buurt van tochtige plekken of warmtebronnen.

 • Het is aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen en dode bladeren van de plant te verwijderen. Als de plant te groot wordt of zijn vorm verliest, kan hij worden teruggesnoeid om het uiterlijk te verbeteren. Zorg ervoor dat je scherpe snijgereedschap gebruikt om schade aan de plant te minimaliseren.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Voorkom dat de wortels in het water staan, dit kan leiden tot wortelrot. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Deze plant gedijt goed in een potgrond die licht vochtig is en goed doorlatend. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een luchtige potgrond met toegevoegde meststoffen is ideaal voor deze kamerplant.

  Een goede bodemkwaliteit is essentieel voor het gezond houden van kamerplanten. Zorg voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Regelmatig bemesten en de grond vochtig houden is belangrijk voor een optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode zal de plant helpen om gezond te blijven.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek. Je kunt de bladeren ook voorzichtig afspoelen onder lauwwarm water om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een kamer met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een minder mooie groei van de plant.

  De plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 15-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te koude of te warme omstandigheden om optimale groei en bloei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een gemiddelde luchtvochtigheid van 40-60% nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en groeiproblemen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Een licht zure grond kan gunstig zijn voor de opname van voedingsstoffen door de wortels. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met speciale bodemverbeteraars.

  Kamerplanten hebben over het algemeen regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik hiervoor een speciale kamerplantenmest en volg de doseringsinstructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het geven van voeding aan uw kamerplanten.

 • Omschrijving

  Nematanthus 'Gietvoz' is een sierlijke en kleurrijke plant met opvallende oranje bloemen die lijken op kleine lantaarntjes. De plant groeit compact en heeft donkergroene bladeren die zorgen voor een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. 'Gietvoz' gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden. Deze plant is een populaire keuze voor binnenshuis vanwege zijn unieke en vrolijke uitstraling. Het is belangrijk om 'Gietvoz' regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.