Osteospermum 'Sunny Olympia'

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum 'Sunny Olympia' is een vrolijke en kleurrijke plant met grote bloemen in de kleuren geel en paars. Het is een compacte plant met een rijke bloei die lang aanhoudt. Deze plant gedijt goed in de zon en heeft weinig onderhoud nodig. Het is een uitstekende keuze voor bloembakken, borders of als bodembedekker. De 'Sunny Olympia' trekt vlinders en bijen aan en zorgt zo voor een levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een winterharde tuinplant die het hele jaar door groen blijft.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Planten die niet winterhard zijn kunnen vorstschade oplopen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer een ruimte van 30-40 centimeter nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om licht en lucht te krijgen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van de locatie in de tuin.

  De plant groeit het best in de volle zon of lichte schaduw. Een plek met veel zonlicht zal zorgen voor de beste groei en bloeiresultaten. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Dit kan helpen bij het bevorderen van bestuiving in uw tuin. Het is een mooie toevoeging aan uw tuin en zal zeker helpen bij het aantrekken van deze nuttige insecten.

  Ja, de Osteospermum 'Sunny Olympia' is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast kan de plant ook een schuilplaats bieden aan kleine dieren in de tuin. Het is dus een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei tot en met augustus. De bloeiperiode kan tot wel 10 weken duren.

  Ja, de Osteospermum 'Sunny Olympia' kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen fel zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt op warme dagen.

  Nee, de Osteospermum 'Sunny Olympia' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn opvallende bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft enige geluidsdempende eigenschappen door zijn bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen en verminderen. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen in de tuin of op het terras.

 • Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes om de groei te stimuleren. Verwijder dode of zieke takken om de gezondheid van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. De bodem moet licht zuur tot neutraal zijn. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats en kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. De grond moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen.

  Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om Osteospermum 'Sunny Olympia' te beschermen tegen vorst door de plant naar een beschutte locatie te verplaatsen. Daarnaast kan een laag mulch rond de wortels helpen bij het isoleren en beschermen van de plant. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op tekenen van vorstschade en indien nodig passende maatregelen te nemen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen voor een langere bloei. In de winter kan het helpen om wat winterbescherming te geven, zoals mulch of een beschermende laag bladeren.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een regelmatige bemesting met een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot aan het najaar.

  Mulchen wordt aanbevolen voor Tuinplanten om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stelen of bladeren.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn. Een pH-waarde van 6 tot 7 is ideaal voor een gezonde groei. Zuurdere grond kan de plant problemen opleveren met voedingsopname.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, gaasvliegen of sluipwespen. Daarnaast kan je ook preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op plagen, planten op de juiste plek zetten en zorgen voor een goede luchtcirculatie. Biologische bestrijdingsmiddelen kunnen ook helpen om ongedierte te bestrijden zonder schade toe te brengen aan de plant.

 • Omschrijving

  De Osteospermum 'Sunny Olympia' is een vrolijke en kleurrijke plant met grote bloemen in de kleuren geel en paars. Het is een compacte plant met een rijke bloei die lang aanhoudt. Deze plant gedijt goed in de zon en heeft weinig onderhoud nodig. Het is een uitstekende keuze voor bloembakken, borders of als bodembedekker. De 'Sunny Olympia' trekt vlinders en bijen aan en zorgt zo voor een levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.